forskolin

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

21/04/2012 | 03:33 | מאת: גלילה

שלום לך שמעתי שפרח בשם פורסקולין יכול לעזור בירידה במשקל ואין לו תופעות לוואי. האם הוא יכול להפריע לספיגה של אספירין או זוכור? תודה

גלילה שלום רב, לא ידוע לי על שימוש בצמח זה למטרות הרזייה בארץ. בכל מקרה, למיטב ידיעתי לא ניתן לקנות אותו בארץ והוא לא משווק בישראל. לפי מה שקראתי על הצמח, יש לנקוט זהירות בשימוש בחולים הנוטלים תרופות מרשם, בחולי כיב פפטי (פורסקולין גורם לסטימולציה של ייצור חומצת קיבה) ובחולי סוכרת (פורסקולין גורם לפירוק ליפידים ולהגברת ייצור הסוכר בכבד); בשל פעילתו הפרמקולוגית, פורסקולין יכול לגרום להגברת ההשפעה של תרופות רבות. לפיכך, יש לנקוט זהירות במיוחד בחולים הנוטלים תרופות להפחתת לחץ דם, תרופות מרחיבות כלי דם ותרופות נוגדות קרישה. ישנם צמחי מרפא אחרים הידועים כבר שנים רבות כמסייעים בתהליך ההרזיה כגון: גרסיניה, גוארנה, גוטו קולה, ג'ימנמה, שן הארי וכדומה. תוכלי לקרוא עוד על צמחי מרפא אלו באתר:www.alternativypharmacy.com אשמח לעמוד לרשותך, שבוע טוב וחג שמח, אילן. 0528077713

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה