כורכומין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

02/03/2012 | 18:06 | מאת: גלי

נהגתי לקחת אספירין (81 מ"ג) כל יום בשל הסטוריה משפחתית של בעיות לב. מצד שני אני אוהבת לטבל תבשילים בכורכומין. האם אני יכולה להשתמש בכורכומין במקום אספירין? ואם כן- מה הכמות המומלצת? האם יש להוסיף תוסף כורכומין? תודה

גלי שלום רב, הכורכום הוא צמח מצוין להרבה מטרות חשובות ובהן: הורדת הכולסטרול, איזון הסוב\כר בדם והורדת לחץ הדם. כמו כן הצמח משמש לטיפול בדלקות כרוניות ואנטי-בקטריאלי/אנטי-ויראלי ולחיזוק מערכת החיסון. יש לו אפקט מדלל דם, אך לא הייתי ממליץ לך להשתמש רק בצמח זה לצורך דילול הדם כיוון שיש חשיבות רבה במניעת בעיות לב וכלי דם ולכן אם הרופא המליץ לך על אספירין, יש להישמע להוראות הרופא וניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי(אך לא במקום הוראות הרופא), המשלב תזונה נכונה כולל צמחי מרפא מצוינים המחזקים את כלי הדם ואת הלב בצורה טבעית וללא תופעות לוואי, אשמח לעמוד לרשותך גם בכך, שבוע טוב וחג שמח, אילן ללבניקוב, רוקח ומומחה לצמחי מרפא. 0528077713

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה