תוקף משחה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

23/01/2011 | 17:55 | מאת: ORIT

הי, לפני יומיים רכשתי משחה בשם "משחת אוזון" ונמכרת לבתי מרקחת פרטיים.המשחה אמורה להכיל נוסחת אוזון מרוכזת שאמורה לסייע בטיפול ברירית העור ופצעים שמתקשים להחלים כמו אצל חולי סכרת שילמתי על המשחה במיטב כספי וכאשר הגעתי הבייתה ראיתי שתוקף המשחה הוא ינואר 2011. לא מצויין תאריך. האםן הכוונה לתחילת ינואר, סוף ינאור? בין אם הכוונה לסוף ינאור מיותר לציין שחשתי מרומה שכן רכשתי משחה שיפוג תוקפה בסוף החודש. אשמח לחידוד האם רשום ינואר 2011 הכוונה לתחילה או סוף. ובנוסף האם אני רשאית והגיוני להגיש תלונה על בית המרקחת הספציפי שמכר לי את התרופה? למי מגישים את התלונה? תודה, אורית

אורית שלום, ראשית כל יש לוודא כי אכן מדובר במשחה שפג תוקפה בסוף חודש זה ואת זאת ניתן לעשות רק על ידי בדיקת האריזה המקורית ולכן הייתי ממליץ לך לחזור לבית המרקחת שבו נרכשה המשחה ולבקש שיבדקו אם מדובר בתאריך תפוגה(EXP) או בתאריך ייצור, שכן לעיתים חברות הקוסמטיקה מציינות על גבי האריזה את תאריך ייצור המשחה. שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה