שימוש במיץ רימונים ליתר לחץ דם וסכרת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

18/11/2010 | 14:34 | מאת: עמוס

האם מיץ רימונים יעיל בטיפול ביתר לחץ דם וסכרת במידה וכן מהי הכמות היומית המומלצת והאם מומלץ לקנות מים רימונים מוכן או לאכול רימונים חיים להתיחסותך אודה

עמוס שלום רב, הרימון מכיל נוגדי חימצון רבי עוצמה בעלי פעילות רחבה לשמירה על הבריאות ובעיקר לשמירה על בריאות הלב, הפחתת כולסטרול ואיזון יתר לחץ דם. צריכה של תמצית רימונים תפחית מצבי דלקת, תמנע זיהומים ופטרת, תשמור על היגיינת מערכת העיכול, תבהיר פיגמנטציה של העור ותפחית סיכון למחלת הסרטן. רוב התכונות התרפויטיות של הרימון נובעות מתכולתה הגבוהה של חומצה אלג'ית בזרעים. זרעי הרימונים מכילים 40% חומצה אלג'ית שהיא תרכובת פוליפנולית, נוגדת חימצון רבת עוצמה. נמצא כי לחומצה אלג'ית יכולת להאט גדילת תאי סרטן, למנוע יצירת כלי דם בתאים סרטניים (אניוגנזה) ולגרום למותם. חומצה אלג'ית מפחיתה עקה חימצונית, מעכבת חימצון LDL ומפחיתה סיכון למחלות כלי דם כליליים. כמו כן מגנה חומצה אלג'ית על הכבד, תומכת בפירוק וסילוק של חומרים מסרטנים מהדם, מפחיתה סיכון למחלות לב, מומי לידה ותורמת להחלמת פצעים. אני ממליץ לך על כמוסות מרוכזות של תמצית רימונים כיוון שיש חשיבות רבה לריכוז החומר הפעיל ובמשקה או מיץ החומר הפעיל לא מספיק מרוכז לפעילות הרצויה בגוף. יש לקחת כמוסה אחת פעמיים ביום לאחר הארוחה, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה