האם מותר את כל התרופות האלה ביחד ?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

19/10/2010 | 19:03 | מאת: נעמה

אימי נוטלת הרבה מאד תרופות וזה מאד מדאיג אותי, אפרט את התרופות ואח"כ אשאל... גלוקומין 850 מ"ל פעמיים ביום. דיאטרים 50 מ"ג פעמיים ביום, קודיובאן 80 אחד ביום. (יוחלף לדיובאן 80 אחד ביום) ג'נוביה 50 מ"ל אחד ביום. אספירין 75 מ"ג אחד ליום. ויטה קל + ג אחד ליום. וזודיפ 5 מ"ג אחד ליום. ובערב סימבקור 10 מ"ג אחד . ויטמין D בטיפות 6 טיפות ליום. מרוקן אחת עד שתי כוסות ביום.(באופן קבוע במשך ארבע שנים) קרמפס לג אחד ביום. טוב,,,אז מה אתם מציעים לי לעשות ? התרופות נוגדות אחת לשניה? מותר לקחת אותן ביחד? מה התופעות לוואי שלהן ? אולי אפשר משהו לשנות / להחליף ? בתודה רבה מראש על העזרה .. אני באמת מאד מודאגת.. נעמה [email protected]

נעמה שלום רב, טוב עשית שפנית אלי בשאלתך הנוגעת לאינטראקציות בין תרופתיות כיוון שאכן מדובר בכמות יחסית גדולה של תרופות ולכן חשוב ביותר למנוע את האינטראקציות ביניהן וזאת ניתן לעשות רק על ידי יעוץ אצל מומחה בתחום התרופות ואשמח לעזור לך בכך. לאחר בדיקה מקיפה שביצעתי בספרות המקצועית אכן גיליתי מספר אינטראקציות חשובות בין התרופות הנ"ל והן: 1. בין הסידן לאספירין. הסידן מוריד את ריכוז האספירין בדם ולכן ייתכן והשפעתו תיפחת בצורה משמעותית ולכן חשוב להפריד ביניהן לפחות שעתיים הפרש בנטילתן. 2. בין הקודיובאן לבין הסידן. שילוב זה עלול להוביל למצב הנקרא היפרקלצמיה - כלומר עלייה בריכוז הסידן בדם ולתופעות לוואי רבות ולכן מומלץ להפריד ביניהן לפחות שעתיים הפרש בנטילתן. 3. בין הקודיובאן לבין הויטמין D. בדומה לאינטראקציה מס. 2 שלעיל יש להפריד ביניהן לפחות שעתיים הפרש בנטילתן. 4. בין הקודיובאן לבין הגלוקומין. הקודיובאן עלול לגרום להיפרגליקמיה ולאי סבילות לגלוקוז כלומר להחמיר את מצב הסוכרת הקיים. חשוב להיוועץ ברופא ולבדוק אפשרות של תרופה חלופית. 5. בין הקודיובאן לבין האספירין. האספירין עלול לגרום לירידה בפעילות מורידת לחץ הדם של הקודיובאן ובכך לגרום לעליית לחץ הדם בגוף. יש להיוועץ ברופא לגבי המשך טיפול. 6. בין הקודיובאן לבין הג'נוביה. תיתכן הפחתה של פעילות הג'נוביה ובכך החמרת הסוכרת הקיימת. יש להיוועץ ברופא המטפל. בגלל ריבוי התרופות ותופעות הלוואי שלהן הייתי ממליץ לך להגיע לקליניקה ליעוץ נטורופטי אשר לאחריו ניתן לשלב טיפול טבעי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא אשר יתקנו את תופעות הלוואי של התרופות וישפרו מאוד את מצבה הבריאותי של אימך. חשוב מאוד לעשות ניקוי וטיהור של הגוף בעקבות השימוש בתרופות(בעיקר במערכת העיכול, הכבד וכדומה). על ידי איבחון אירידיולוגי מדויק ניתן לדעת מה מצב הרקמות אצל אימך נכון לעכשיו ואילו איברים ומערכות גוף שונות זקוקות לחיזוק בכדי למנוע מחלות בעתיד ולחזק את הדרוש חיזוק על ידי צמחי המרפא וללא כל תופעות לוואי. אשמח לעמוד לרשותך, שבוע טוב ובריא, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

20/10/2010 | 13:27 | מאת: נעמה

ראשית, תודה רבה רבה לך על התשובה המהירה והיסודית. אני מבקשת לשאול כיצד אפשר להגיע אליך לייעוץ ? בתודה מראש נעמה [email protected]

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה