גבר -און

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

16/06/2010 | 06:50 | מאת: ע.

גבר בן 57 שיש לו יתר לחץ דם שמאוזן עם כדורים (130/75)וכן קרישיות יתר בדם ולוקח קומדין לדילול (7.5 מ"ג ליום).האם לקיחת גבר-און שיש בו גם ג'ינסנג סיבירי וקוריאני-לא עלול להעלות את לחץ הדם, למרות התרופות נגד, או לשבש דילול הדם. תודה

ע. שלום רב, לא מומלץ לקחת את הג'ינסנג עם הקומדין, כיוון שהג'ינסנג מוריד את ריכוז התרופה בדם ובכך מפחית את האפקט של הקומדין. כמו כן, מומלץ לא לאכול בזמן הטיפול בקומדין את המזונות הבאים, אשר מכילים ויטמין K הפוגע בפעילות התרופה: עלים ירוקים, אבוקדו, סויה ותה ירוק. בנוסף, לא מומלץ לאכול כמויות גדולות של פרי המנגו, שכן הוא מגביר את פעילות התרופה. שבת נהדרת, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה