בענין התוסף פרוהורמון dhea

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

15/04/2010 | 15:57 | מאת: פ.דוד

אני משתמש כשנה בתוסף dhea עם שפור ניכר בהרבה בעיות של גיל מעבר בעיקר יובש בלתי נסבל בעינים שנפתר,שינה טובה יותר ועוד.לאבי בן ה95 נתתי גם כן וממצב של תשישות קיצונית שב ללכת ללא המקל.לא מצאתי בספרות שום תופעת לוואי רצינית והנה אמר לי רופאו של אבי שיש סכנה של סקלרוזה לעורקים עם התוסף הזה.האמנם ?תודה.

שלום רב, DHEA הוא פרו-הורמון סטרואידי טבעי המיוצר בגוף מפרגננולון המיוצר מכולסטרול על ידי בלוטות יותרת הכליה (האדר?נ?ל), וכן בבלוטות המין כגון השחלות והאשכים, בעור, ברקמות השומן ובמוח. לתוסף משון זה יש יתרונות רבים ובהם: הוא מעלה את האנרגיה; משפר את מצב הרוח; משפר את הזיכרון; מצית את הדחף המיני; בונה מסת גוף, מפחית את כמות השומן בגוף, מעלה את חוזק השרירים ומשפר את חילוף החומרים; מחזק את מערכת החיסון וממריץ אותה (על-ידי מיתון פעולתם של הורמוני סטרס); מסייע בוויסות רמת הסוכר בדם ובכך מאט או מונע התפתחות סוכרת; מפחית יתר לחץ דם; מפחית סיכון להתפתחות סרטן, מחלות לב ואפילו אלצהיימר; משפיע לחיוב על חולי טרשת נפוצה. חשוב לציין גם את תופעות הלוואי שלו. כמות עודפת שלו, לדוגמה, 50 מ"ג ליום, עשויה לגרום לשיעור יתר בנשים, לשינוי בקול, לאקנה, לנשירת שיער, לירידת HDL ("הכולסטרול הטוב"), לעצירת המחזור ואף לעלייה בסיכון לחלות במחלות לב ובסרטן השד. גברים חשופים לחזה מוגדל ואף לעלייה בסיכון להתפתחות סרטן הערמונית. בנוסף, במחקרים רפואיים נצפתה פגיעה בכבד על ידי מינונים גבוהים של DHEA. חלק מתופעות הלוואי שצוינו מסוכנות וחלקן לא הפיכות. אני ממליץ לשלב בטיפול התרופתי גם תוספי תזונה וצמחי מרפא, אך חשוב לשים לב שלא יהיו אינטראקציות ביניהם כדי למנוע תופעות לוואי מיותרות. הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי כדי להתאים לו תזונה נכונה וצמחי מרפא שיעזרו לו במצבו וללא תופעות לוואי, חג שמח, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה