סוכר גבוה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

08/04/2010 | 18:14 | מאת: ציפי

אני בת 47 סובלת מרמת סוכר ממוצעת גלוקוזה בצום 117 שעה אחרי 75 גרם סוכר-210 גלוקוזה שעתיים אחרי 75 גרם סוכר 155.7 כעת לוקחת מטפורמין 850 מ"ג פעם ביום,האם אני יכולה במקביל לקחת תה טבעי {גלוקוזן} או כל דבר טבעי אחר? איך אדע אם הסוכר ירד בגלל הכדורים או המוצר הטבעי? והאם יש תופעות לואי לכדור זה? תודה

ציפי שלום רב, ניתן בהחלט, מנסיוני העשיר עם הרבה מטופלים, לאזן את רמות הסוכר בדם בצורה טבעית על ידי התאמה של תזונה נכונה ופורמולות צמחי מרפא ייחודיות. לא ציינת אם את סובלת מסכרת מסוג 1(סכרת נעורים) או מסוג 2. בכל מקרה, ישנם הרבה צמחי מרפא בעלי פעילות היפוגליקמית, פעילות המאזנת רמות סוכר. הטיפול בעזרת צמחי מרפא בחולה הסוכרתי מהווה נדבך חשוב ויעיל במסגרת תכנית הטיפול הנטורופתי. יעילותם של צמחי המרפא לאזן רמות סוכר נבדקה, נחקרה והוכחה במחקרים רבים. ישנו ניסיון קליני לגבי יעילותם של צמחי המרפא בהורדה ואיזון רמות סוכר, אך לא תמיד ברור מנגנון הפעולה. ידוע למשל כי צמחי מרפא בעלי טעם מריר משפיעים על המערכת האנדוקרינית (המערכת ההורמונאלית) להפריש הורמונים, במקרה של סוכרת הפרשת הורמון האינסולין. ישנם אנשים שצמחים אלו יעילים בצורה דרמטית לאיזון רמות סוכר בדם אצלם, על ידי כך שטעמם המריר של הצמחים גורמים להפרשה של אינסולין, הורמון המופרש מהלבלב. אני מאוד ממליץ על כמוסות אורגניות של שמן פישתן בריכוז של 1000 מ"ג, יש לקחת כדור אחד 3 פעמים ביום לפני הארוחה לאיזון הסוכר והשומנים בדם. ניתן לשלב בטיפול הטבעי גם כמוסות של צמח הג'ימנמה אשר מסייעות רבות באיזון הסוכר בדם בצורה טבעית וללא תופעות לוואי. לגבי ההשפעה של הכדורים וצמחי המרפא, החשיבות היא בהצלחת הטיפול וזה לא באמת חשוב מי משפיע יותר העיקר זה שהטיפול יצליח, אך לדעתי השילוב של צמחי המרפא הוא שילוב מנצח כיוון שאין לו תופעות לוואי ולאחר מכן ניתן יהיה להוריד את מינון התרופות(באישור הרופא המטפל) ולהמשיך עם צמחי המרפא. אני תמיד ממליץ להגיע לאבחון אירידיולוגי כדי לבדוק את מצב הרקמות בגוף כולל הכבד, הלבלב ומערכת הדם כדי להתאים אתצמחי המרפא באופן אישי לכל מטופל ומטופל בהתאם לצרכיו. שבוע טוב ובריא, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה