ספריי למניעת יובש בפה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

06/04/2010 | 09:23 | מאת: א.פ.

שלום אילן שאלתי בפורום איך להתגבר על יובש ומרירות בפה שמגיעים מוולבוטרין הניתן לדיכאון. אתה המלצת על ג'ל ביוטן, ולאחר שכתבתי שלא מצאתי את זה, ענית שניתן להשיג רק בחו"ל ונתת משהו נוסף (GC DRY MOUTH GEL) שגם אותו ניתן להשיג רק בחו"ל. הציעו לי בבית מרקחת (בארץ כמובן) ספריי דנטמיסט, וספריי סקורל. האם הם מומלצים בערך כדברים שהמלצת עליהם, או ששווה להתאמץ להשיג בחו"ל את המוצרים שהזכרת? ובנוסף, מה עושים לטעם המר בפה? היא לועסת מסטיק, אך מיד כשנגמר טעמו הוא נהיה מר בעצמו.

שלום רב, מנסיון שלי עם הרבה מטופלים ג'ל הביוטן הוא המומלץ ביותר מבין כל המוצרים שציינתי. לדעתי גם המוצר השני(GC) עשוי לסייע בפתרון היובש בפה. את 2 הספריים שציינת אינני מכיר כך שלגביהם תוכל לדעת רק מהנסיון וממה שהבנתי הם שומרים על לחות בחלל הפה לאורך זמן כך שבהחלט ניתן להתחיל איתם ומחו"ל תמיד ניתן להזמין. לגבי הטעם בפה הפתרון הטוב ביותר הוא סוכריות ללא סוכר או מסטיקים. המלצה נוספת היאלהחזיק בכיס מספר תרמילי הל (זה שטוחנים עם הקפה) ובכל פעם לקחת תרמיל וללעוס או להשאיר בפה מספר גרגירים. אותו כנ"ל ניתן לעשות עם צפורן (תבלין) להחזיק שן צפורן בפה וניתן ללעוס - אין צורך לבלוע. בהצלחה ושבוע טוב, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה