תרופה הומאופטית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

01/04/2010 | 08:22 | מאת: אבי

אילן שלום וחג שמח ! נתנו לי תרופה הומאופטית לחודש .האם זה אומר שההשפעה החיובית של התרופה תימשך חודש ?כלומר כל יום אחוש הטבה עד סוף החודש ?מדוע אסור לאכול קפה קקאו מנטה ונענע על כל מוצרהם ? תודה !

אבי שלום רב, הומאופתיה היא שיטת טיפול טבעית המוכיחה את עצמה למעלה ממאתיים שנה והמגרה את מנגנוני הגוף לפעילות עצמית כנגד המחלה. בהיותה שיטת ריפוי המתייחסת לאדם כאל מכלול שלם, נותנת ההומאופתיה דגש על תגובותיו האישיות הייחודיות של כל חולה למחלה. התרופות ההומאופתיות מופקות כולן מהטבע ועוברות תהליך של דילולים וניעורים, המבטיח טיפול עדין בגוף, חוסר המצאות חומרים רעילים ואי הופעתן של תופעות לוואי. בימים הראשונים לאחר נטילת התרופה ההומאופתית, תיתכן הרעה ראשונית המכונה בפי ההומאופת "ריאקציה". לא בכל מקרה מופיעה הרעה, אך במידה ואכן הופיעה אין סיבה להיבהל ויש לדעת כי הדבר מעיד על מהלך תקין של הטיפול. לגבי ההשפעה זה מאוד תלוי במצב הפיזי והנפשי של המטופל ולכן אצל אחד זה יכול להשפיע תוך מספר ימים ואצל אחר תוך חודש ניתן להרגיש השפעה מיטיבה. יש להמנע משימוש בחומרים הבאים: חומרים ארומתיים: מוצרים המכילים מרכיבים ארומתיים כגון ספירט וקמפור: בשמים, צבע, לכה לציפורניים, אצטון, או כל מוצר שהוא בעל ארומה חזקה. תבלינים: מוצרים המכילים תבליינם חזקים ובכמות גדולה: שום, בצל, תבלינים בכמויות גדולות. מנטה: מוצרים המכילים מנטה: משחת שיניים, סוכריות מנטה, שמן יפני, משחות להתכווצויות. קפאין: מוצרים המכילים קפאין: קפה, תה, קולה, שוקולד וקקאו בכל צורה שהיא. תחליפים: תה צמחים (ללא נענע וללא מנטה) , מיצים טבעיים, שוקולד חרובים. קרינה: יש להימנע משימוש בשמיכות חשמליות, קרבה למיקרוגל, לצמצם שימוש בפלאפון ואם ניתן מוטב לדחות טיפולי שיניים בהם את/ה צפוי/ה להיחשף לקרינה - עד גמר הטיפול ההומאופתי. החומרים החזקים הנ"ל מבטלים את השפעת התרופה ההומיאופטית העדינה על ידי אינטראקציה במישור האנרגטי של החומר ולכן מומלץ להמנע משימוש בהם בזמן הטיפול ההומיאופטי. שבת נהדרת וחג שמח, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה