תרופה טבעית ללחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

28/03/2010 | 20:41 | מאת: נורית

גבר בן 70 לחץ דם 162/79 ודופק 51 ממעיט במלח, בולע כדורי עלי זית, שותה תה פרשר האם יש עוד משהו שיכול להסדיר את הלח"ד או שזה בכלל לחץ דם תקין?

נורית שלום רב, יתר לחץ דם אינו מחלה בפני עצמה, אלא סימפטום לבעיה כללית יותר. הטיפול ביתר לחץ דם הוא אכן סימפטומטי ומכוון להוריד את לחץ הדם לרמה הנורמלית ולמנוע את עלייתו. מאחר שטיפול סימפטומטי הוא ארוך טווח, חשוב להשתמש בצמחים חסרי רעילות, המתאימים לטיפול ממושך. הטיפול באמצעות צמחים פועל על מערכות גוף המשתתפות בשליטה על לחץ הדם. צמחים מורידי לחץ דם פועלים לפי שלושה מנגנונים עיקריים: 1. צמחים בעלי פעילות דיורטית - מסייעים להקטין את נפח הדם. 2. צמחים מרחיבים כלי דם או מונעים את היצרותם. 3. צמחים מעכבי פעילות של מערכת העצבים הסימפתטית (מערכת זו משפיעה על דרגת כיווץ כלי הדם). דוגמאות לצמחים בעלי פעילות דיורטית המסייעים להקטנת נפח הדם: כרפס ריחני - Apium graveolens עלים ושורש פטרוזיליה מסולסלת – Petroselinum crispum עלים ושורש שני הצמחים משתייכים למשפחת הסוככיים (Umbelliferae). הכנה ומינון: מרתיחים 5 ג' מכל צמח בתוך שתי כוסות מים, במשך 5 דקות. משאירים את הצמחים במים החמים ל-20 דקות, מסננים ושותים. צמחים המרחיבים כלי דם פועלים במנגנונים שונים: * צמחים מעכבי ייצור של פרוסטגלנדינים (פרוסטגלנדינים גורמים להיצרות של כלי דם) * צמחים נוגדי עוויתות המסייעים להרפיית שרירים * צמחים מורידי רמת כולסטרול * צמחים מעכבי האנזים המהפך - ACE - Angiotensin Converting Enzyme. דוגמאות לצמחים המרחיבים כלי דם: שום הגינה - Allium sativum שיני שום מיני עוזרר – Crataegus spp. עלים ופרחים זית אירופאי - Olea europaea עלים דבקון לבן – Viscum album עלים תירזה - Tilia europaea פרחים פורמולה מומלצת למקרים של יתר לחץ דם: 30% זית אירופאי Olea europaea 30% מיני עוזרר Crataegus spp. 20% אכילאה אלף העלים Achillea millefolium 10% דבקון לבן Viscum album 10% תירזה Tilia europaea מינון: חליטה מהתערובת 3-5 ג' ליום. אני תמיד ממליץ על יעוץ נטורופטי אצל מומחה בתחום שיתאים לו תזונה נכונה ופורמולות ייחודיות של צמחי מרפא באופן אישי, אשמח לעמוד לרשותכם, חג שמח ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה