סיוע לדלקת עפעפיים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

21/03/2010 | 12:35 | מאת: רוני

לאילן שלום רב האם שימוש בצמח האופרזיה יעיל לתופעות של דלקת עפעפיים? האם מומלץ לשלב אותו בתחום הרפואה ההומאפטית,והאם יש לו תופעות לואי? אודה לעזרתך יום פורה ושקט

רוני שלום רב, צמח האאופרזיה ידוע כבר שנים רבות בזכות סגולותיו בטיפול ומניעה של דלקות עיניים ועפעפיים. יש לחלוט כפית בכוס מים חמים למשך חמש דקות, לתת למים להתקרר ולעשות קומפרסים עם מטלית לחה על העפעפיים 3 פעמים ביום. ניתן לקחת את הצמח בשתייה כטיפות של התמצית, יש לקחת 10 טיפות 3 פעמים ביום בקצת מים לפני הארוחה לטיפול בבעיות עיניים כגון דלקות וקטארקט. מומלץ לשלב בטיפול טיפות הומאופטיות לשתייה של דר' רקווג הנקראות R-78. התוויה רפואית: • דלקות בכל חלקי העין: דלקת בלחמית (Conjuctivitis), דלקת בקשתית (Iritis), דלקת בעפעפיים (Blepharitis), המלוות בנפיחות, אודם , כאב והפרשות. • מחלות עיניים כרוניות ודגנרטיביות: קטרקט, דיפלופיה (ראייה כפולה), רגישות יתר לאור (פוטופוביה). • גירוי, אדמומיות, דמע ונפיחות בשכבת המוקוזה התוך עינית כתוצאה מאלרגיה, פציעה או חדירה של גוף זר. • לחץ תוך עיני (Glaucoma). • יובש בעיניים. הוראות שימוש: 5-10 טיפות במעט מים 3 פעמים ביום לפני האוכל. ילדים: 5-8 טיפות בהתאם לגיל, לפי אותו המינון. שבוע טוב וחג שמח, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה