האם ישנה פרוביוטיקה מומלצת ספציפית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

02/03/2010 | 18:10 | מאת: י

למקרה של בטן נפוחה ? כמו כן מה המינון המומלץ ומה סדר הגודל לטווח יעילות הטיפול כלומר מהרגע שמגיעים לתוצאה הרצויה ומפסיקים ליטול את התכשיר - לאורך כמה זמן האפקט אמור להשאר ? בתודה מראש

שלום רב, הפרוביוטיקה אלו הם החיידיקים הידידותיים לגופנו וחשובים לפעילות התקינה של מערכת העיכול. המיקרואורגניזמים ה"טובים" מונעים שגשוג של חיידקים גורמי מחלות, פטריות ושמרים ובכך מגנים עלינו מפני זיהומים במערכת העיכול. מצבים מסוימים, כמו: טיפולים אנטיביוטיים (המחסלים אמנם את החיידקים ה"רעים" אולם פוגעים גם ב"טובים"), הרגלי תזונה לקויים ומצבי סטרס, עלולים להפר את האיזון העדין של אוכלוסיית המעיים ולגרום לבעיות עיכול, היווצרות של גזים, שלשולים, עצירות ואף לזיהומים במערכת העיכול על-ידי חיידקים "רעים" או פטריות. ישנן הרבה חברות בשוק המייצרות את הפרוביוטיקה וכולן טובות, העיקר שהמוצר יכיל לפחות 5 זנים שונים של חיידקים ושיהיה בציפוי המגן עליהם מחומציות הקיבה. לגבי האפקט הרצוי, זה תלוי בהרבה גורמים כגון: חומציות הקיבה, מצב מערכת העיכול וחילוף החומרים ועוד. בדרך כלל, מומלץ לקחת כדור אחד ביום לתקופה של חודשיים בכדי להחזיר את פעילות מערכת העיכול לסידרה, שבוע טוב ובריא, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה