אף סתום בשני הנחיריים מה לעשות?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

27/02/2010 | 12:42 | מאת: רוני

לאילן ללניקוב שלום רב מזה כמעט כשנה הנני ישן בלילה עם אף סתום בשני הנחיריים(מפריע בעת השינה,ובנשימה,ישן לעיתים על כרית גבוהה,ביום הדבר כמעט ואינו קיים,אין נזלת ויש תחושה של סתימה).לפי כשנה הייתי אצל מומחה לאלרגיה שקבע שיש לי אלרגיה לאבק,חתול,עץ זית,דשא ועוד עץ)נתן לי טיפות עם אסטראידים לחודש ימים.מצד אחד היה שיפור,מצד שני היה (גירוי בעין,צריבה וכ"ו)לאחר חודש ציין שעליך להמשיך כחודש נוסף(רוקחת ציינה בפניי שלא מומלץ לקחת זמן רב אסטרואידים,כי מדובר בחומרים ממכרים).עשיתי הפסקה ולאחר מספר חודשים האף חזר להיות סתום.מה מומלץ לעשות?בעבר כשהייתי ילד קטן היה לי ברונכיט ספסטיט.(האם מומלץ ללכת לחדרי מלח,שטוענים שיכולים לסייע גם לאסטמה,ואלרגיה? האם יש משהו טבעי שיכול לשפר את המצב? אודה לעזרתך יום שקט ופורה

רוני שלום רב, בעייתך ידועה ומוכרת וניתנת לפיתרון בצורה טבעית ומהירה על ידי הומיאופטיה וצמחי מרפא. אני ממליץ לך על ספריי הומיאופטי לאף הנקרא סינוסין של חב' HEEL, יש להתיז 2 התזות לכל נחיר 3 פעמים ביום לפתיחת האף הסתום ולמניעת האלרגיה. כמו כן, ישנו מוצר הומיאופטי הנקרא קוריזליה של חב' בויארון, אלו כדורים למציצה כל 3 שעות כדור לטיפול באלרגיה בצורה טבעית. חשוב להימנע מהגורמים האלרגניים הגורמים לך לאלרגיה, ניתן גם להשתמש במכשיר המפיץ אויר נקי של מלח טהור כמו מכשיר אדים המנקה את האויר מאבק וחיידקים ויוצר סביבה עשירה במלחים לנשימה קלה וניקוי דרכי הנשימה. שבוע טוב ובריא, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה