כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

07/02/2010 | 12:28 | מאת: מאיר

יש לי בעיה של כולסטרול גבוה, אני לוקח סטטינים למרות ששמעתי שזה לא רצוי ואפילו מסוכן ואני שוקל להפסיק. האם ישנה תרופה טבעית שיכולה לשפר את מצבי ולהוריד את הכולסטרול? אולי תרופה שתעלה את הכולסטרול הטוב?

מאיר שלום רב, ניתן בהחלט להוריד את הכולסטרול ה"רע" ולהעלות את הכולסטרול ה"טוב" בעזרתם האדיבה של צמחי המרפא ושינוי תזונתי מתאים. אני ממליץ לך לפנות לנטורופט המומחה בתחום כדי שיתאים לך את הטיפול הטבעי באופן אישי. בכל מקרה, אני ממליץ לך על כמוסות שמן פישתן(1000 מ"ג לכמוסה), יש לקחת כדור אחד 3 פעמים ביום לאחר הארוחה לאיזון רמות הכולסטרול בדם באופן טבעי. חשוב לשלב בטיפול גם פורמולה טבעית המנקה את הכבד והדם מהרעלים ומהפסולת בכדי לאפשר את הניקוי הכללי של הגוף מהכולסטרול ולחדש את פעילות מערכת העיכול. אני ממליץ לך על פורמולה טבעית הנקראת קלינטוקס, יש לקחת כדור אחד 3 פעמים ביום לאחר הארוחה, שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

08/02/2010 | 09:57 | מאת: מאיר

תודה אילן על תשובתך. לגבי זרעי הפשתן, אם אני רוצה לקחת את הזרעים עצמך (לא כמוסות), איך אני עושה את זה ומה הכמות היומית?

08/02/2010 | 11:25 | מאת: דינה

אילן שלום, קראתי את תשובתך למאיר ושאלה נוספת לי אליך, קראתי קצת על הסטטינים והבנתי שהבעיה איתם היא שהם מפחיתים את רמת הקו-אנזים Q10 בגוף. האם יש תרופות נגד כולסטרול שלא גורמות לזה? האם בעזרת תוספים טבעיים ניתן להשלים את החוסר הנ"ל?

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה