הפסקות בנטילת תוספים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

13/01/2010 | 22:50 | מאת: רעות

שלום, כל כמה זמן כדאי לעשות הפסקה של נטילת שמן אורגנו בכמוסות וכנ"ל לגבי תמצית זרעי אשכוליות, ולאיזו תקופת הפסקה? האם כדאי לעשות 'רוטציה' ביניהם- תקופה שמן אורגנו ותקופה זרעי אשכוליות? מה הסיבה שצריך את ההפסקה הזו אם המוצרים בעצם בריאים וטבעיים ואנטי אוקסידנטים, ומה החשש אם לא עושים את ההפסקה? האם יכולים להווצר נזקים?

רעות שלום רב, אני תמיד ממליץ לעשות הפסקות יזומות לכל תוספי התזונה כולל ויטמינים וצמחי מרפא ולו רק כדי לאפשר לגוף להתנקות ולנוח כדי שהוא לא יתרגל גם לצמחי המרפא. הגוף שלנו כמו כל דבר אחר זקוק למנוחה באופן כללי ולכן אני ממליץ לעשות הפסקה של מספר ימים לאחר שימוש ממושך של חודש ימים של צמחי מרפא. ניתן לשלב בין שמן האורגנו לבין זרעי האשכוליות אך אין צורך בכך ומומלץ לקחת אותם לסירוגין כיוון שלשניהם יש את אותה ההשפעה ופעילות אנטי אוקסידנטית, שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה