קנדידה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

03/01/2010 | 22:56 | מאת: דנה

האם ניתן לבצע בדיקת דם לגילוי קנדידה, ואם כן היכן ואצל איזה תחום מקצועי?

דנה שלום רב, האבחנה של פטרת קנדידה כרונית היא לרוב קשה. בד"כ אבחנה ודאית כרוכה בתרבית צואה חיובית לקנדידה או רמות גבוהות של נוגדנים לקנדידה בסרום הדם, אך קיימת מחלוקת לגבי מדדים אלו באבחנת קנדידה. האבחנה היעילה ביותר היא על ידי תשאול יסודי על ידי נטורופת מיומן. על מנת לאבחן קנדידה מערכתית חייבת להיות היסטוריה של פטריה חוזרת בנרתיק אצל נשים וכמו כן הסימפטומים צריכים להיות מערכתיים, כלומר, שהסימפטומים יופיעו בכמה מערכות בגוף ויכללו את מערכת העור ומערכת העיכול. נטורופת מנוסה יאבחן מצב זה על ידי תשאול מקיף ויסודי לקנדידה מערכתית סמפטומים מאוד ספציפיים . אם לא מדובר בקנדידה, נטורופת מנוסה יוכל לאבחן במה מדובר על ידי אותו תשאול נטורופטי מקיף. הטיפול המוצלח בפטרת קנדידה כרונית דורש הסרה או הפחתה של כל הגורמים שיוצרים קרקע פורייה לגדילת יתר של קנדידה, שיפור התיפקוד החיסוני ומניעה של התרבות השמרים. לפטרת קנדידה כרונית יש חלק בבעיות בריאות אחרות ובמיוחד אורטיקריה, תסמונת המעי הרגיז, פסוריאזיס ודיכאון. הטיפול הנטורופתי מתבסס על תזונה ש"מרעיבה" את ה קנדידה ובעיקרה היא נטולת סוכרים, פחמימות פשוטות ושמרים. הטיפול התזונתי הוא הבסיס לטיפול ב קנדידה. ללא שינוי תזונתי לא ניתן לטפל ב קנדידה. ישנם הסובלים מ קנדידה מערכתית קלה ולכן השינוי התזונתי פותר את הבעיה והסימפטומים נעלמים. ישנם הזקוקים לתמיכה נוספת על ידי צמחי מרפא ותוספי מזון. לאחר תקופה של כמה חודשים ניתן לחזור לתזונה מאוזנת. הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי אצל מומחה בתחום, אני סייעתי להרבה מטופלים להיפטר מהקנדידה בצורה טבעית על ידי חיזוק מערכת החיסון, תזונה נכונה וצמחי מרפא אשר מטפלים בזיהום וגם מונעים את חזרתו ללא צורך בתרופות ובלי תופעות לוואי. שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה