גאבא בהנקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

27/12/2009 | 12:46 | מאת: אורי

שלום, התייעצתי ובררתי רבות לגבי הגאבא של נ.ס.פ בזמן הנקה. היו כאלה שאמרו להמנע,כאלה שאמרו שזה מותר וכאלה שטענו שזה מותר אך שכדאי שיהיה מרווח של כמה שעות עד להנקה הבאה. אני לוקחת את התוסף כבר שבועיים(מאחר ואני סובלת מחרדות מזה כ3 שנים אך בחודשים האחרונים זה החמיר ומלווה בדכאון.) אני לא רואה שיפור ממשי.אני נוטלת כל לילה כדור אחד. בגאבא של נספ המינון של הגאבא עצמה היא רק 100 כאשר בסולגאר זה 500.(חשוב לציין שבסולגאר יש רק גאבא ואילו בנספ זה גם גלוטמין,טאורין פסיפלורה ואצת ספירולינה.) האם המינון הזה נמוך מידי בשבילי? האם אפשר ליטול 2 בבת אחת בלילה או שעדיף אחד בלילה ואחד בצהרים?(אם זה בצהריים יכולה להיות לי בעייה בהנקה אלא אם כן אין בעייה להניק אחרי הכדור) האם של סולגאר נחשב ליותר טוב? אשמח לעזרה בנושא. אני מתוסכלת וכואבת תודה

אורי שלום שוב, קודם כל אין צורך להיות מתוסכלת וזה לא מסייע בכלל לך או לתינוק ולכן הייתי ממליץ לך לפנות לנטורופט מומחה בתחום שיתאים לך צמחי מרפא או הומיאופטיה המותרים בהנקה, אך יש לעשות זאת באופן אישי ולא על גבי האתר. כפי שציינתי בעבר כך גם כעת, אני תמיד ממליץ לפנות לרופא המטפל בכל הקשור בהריון והנקה. לגבי הגאבא כתוסף תזונה, כל החברות שציינת טובות באותה המידה, אך אין די מידע על השפעתו בעת ההנקה ולכן הייתי נוקט משנה זהירות ולא נוטל אותו אלא לאחר סיום תקופת ההנקה ולו רק כדי לשמור על גדילה תקינה של התינוק. מומלץ לנסות טיפות הומיאופטיות הנקראות R14 ולקחת 10 טיפות כל שעתיים בקצת מים לטיפול. למניעה לוקחים 3 פעמים ביום. שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה