חריקת שיניים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

20/12/2009 | 12:09 | מאת: מירב

שלום הבת שלי בת 13 חורקת שיניים בלילה. החריקה מתבצעת כאשר היא זזה ,מתהפכת .אבל שהיא באותה תנוחה היא לא חורקת.שאלתי מה אפשר לעשות שיפסק החריקה? הינו אצל רופא השיניים שאמר שהכול בסדר. אשמח לתשובה מירב

מירב שלום רב, התופעה של חריקת שיניים ידועה ומוכרת ברפואה כבר שנים רבות. נראה שהסיבה העיקרית לחריקה נעוצה במישור הפסיכולוגי. תחושת מתח, פחד, כעס הינן בין הסיבות לחריקה. לכן מומלץ לשוחח עם הילד ולהבין מה מעיק עליו, ממה הוא פוחד או כועס. רצוי לדובב את הילד לפני לכתו לישון על ידי שאלות מכוונות אודות האירועים שחווה במהלך היום ותוך כדי כך לנסות להפיג חששות ופחדים. שיחה מעין זו יכולה לצמצם את תופעת החריקה (מלבד תועלות נוספות כמו חיזוק הקשר וכו`). חשוב לציין שרצוי לחרוק שיניים ולהימנע משיחה ישירה על החריקה עצמה על מנת לא לקבע את הבעיה, אלא למצוא דרכים עוקפות לאיתור הבעיה הבסיסית. בכל מקרה, ניתן להתנחם בעובדה שהתופעה חולפת ספונטנית ולא משאירה עקבות. שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה