תרופה לגזים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

20/12/2009 | 01:23 | מאת: אני

בשעות הערב אני מרגישה נורא עם הנושא.מה ניתן לקחת לדיכוי הנושא תןדה מראשאני מבקשת לדעת אם יש תרופה הומופטית לנושא גזים.לדיכוי הגזים

שלום רב, הנושא של גאזים הוא נפוץ ומוכר ויש לו כמובן פתרון טבעי הכולל שינוי בהרגלי התזונה. לכל אחד יש מערכת עיכול ייחודית, וכל אחת ייחודית בתגובותיה למגוון מוצרי המזון. כלומר, יכולה להיות לאחד רגישות למזון מסוים בעוד מזון זה אינו מהווה איום על אחר. מדובר ברגישות כה אינדיווידואלית שעדיף לזהות אותה רק בדרך של ניסוי וטעייה. לדוגמא, מאכלים שמעלים את שכיחות תופעת הגזים: קטניות רוב השעועיות במיוחד היבשות, אפונה, סויה מיובשת, שעועית לימה חלב ומוצריו חלב, גלידות וגבינות ירקות כרוב, צנון, בצל, ברוקלי, נבטים, כרובית, מלפפון, אספרגוס, כרוב כבוש, קולורבי מאכלים עתירי פחמימות דגנים, לחמים ומאפים המכילים קמח. אורז הוא הדגן היחיד שאינו גורם לגזים מאכלים עתירי שומן מאכלים מטוגנים בשמן עמוק, בשר שמן, רטבים על בסיס שמן, מאפים עתירי שומן משקאות משקאות מוגזים, תרופות ואבקות סוכרים אלכוהוליים (פוליאולים) סורביטול, מלטיטול, קסיליטול וכו' ירקות עמילניים תפוחי אדמה, תירס ולפת פירות שזיפים מיובשים, אפרסק, תפוח, צימוקים, בננות. כאשר יש ספיגה לא טובה של פחמימות מימן ודו תחמוצת הפחמן ע"י בקטריה כאשר יש ספיגה לא מלאה במעיים, יש ללעוס טוב את הפחמימות בפה. העיכול מתחיל משלב הלעיסה. נסו לאתר את הפחמימה שאינה נספגת טוב, וצמצמו את צריכתה. אני ממליץ על פורמולה טבעית על בסיס צמחי המרפא הבאים: Foeniculum vulgare Taraxacum radix Matricaria recutita Zingiber פעילות הצמחים היא קרמינטיבית (סופחת גזים ומרפה), תומכת בכבד ומסייעת להפרשה טובה יותר של מלחי מרה לצורך עיכול תקין. במקרים בהם הגורם לגזים הוא מחלת מעי דלקתית כגון קרוהן או קוליטיס או מעי רגיז, יש להוסיף לפורמולה צמחי מרפא לאיזון תנועתיות המעי, הרגעה של מערכת העיכול ובעלי פעילות אנטי דלקתית במערכת העיכול. בכל מקרה אני תמיד ממליץ לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה אישית וצמחי מרפא, שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה