שלום רב

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

11/11/2009 | 16:53 | מאת: שי כהן

רציתי לדעת אם אתה מכיר את המשחה הידרוקינון ומה אתה יכול לספר לי עליה, ומה דעתך. תודה.

שי שלום, הידרוקווינון הוא חומר היעיל להבהרת כתמי עור. הוא פועל באמצעות עיכוב יצירת המלנין בעור. הידרוקווינון מיועד לטיפול במצבים בהם יש פיגמנטצית יתר של העור, כגון: כלואזמה (כתמים חומים המופיעים בזמן הריון), לנטיגו (כתמים חומים כתוצאה מחשיפה לשמש), כתמי זיקנה, כתמים כתוצאה מאקנה, ונמשים. הידרוקווינון מופיע בצורת קרם. בזמן השימוש בתכשיר יש להמנע מחשיפה לשמש ולהשתמש בתכשיר להגנה מקרני השמש. השימוש בתכשיר להגנה מקרני השמש מומלץ גם לאחר סיום הטיפול כדי למנוע הישנות של היפרפיגמנטציה. התרופה נסבלת היטב בד"כ. תופעות הלוואי הנפוצות הן: גירוי ,אודם ורגישות יתר באזור המטופל. תופעות אלו הן זמניות בד"כ. הבהרת יתר בעור שמסביב לאזורים המטופלים, ושינוי בצבע הציפורניים, הן תופעות לוואי אפשריות נוספות. שימוש ממושך, או שימוש בתכשירים המכילים ריכוז גבוה של הידרוקווינון עלול לגרום לפיגמנטצית יתר, בעיקר אם העור חשוף לשמש. תופעות אלו הן הפיכות עם הפסקת הטיפול בתכשיר. תופעת לוואי נדירה היא הופעת כתמים חומים-שחורים (Ochronosis) ובלתי הפיכים, האופינית לבעלי עור כהה מאוד, לאחר שימוש לזמן ארוך (יותר מ 6 חודשים) בתכשירים בעלי ריכוז גבוה מ 3%. במידה ולא חל שיפור בכתמים לאחר 8 שבועות, יש להפסיק את הטיפול. כמו כן, ניתן לשלב קרם על בסיס טבעי לטיפול בבעיות עור הנקרא קרם קלנדולה והמכיל שמנים אתריים של קלנדולה וקמומיל ושמן שקדים ושומשום, הקרם מצויין להחזרת הלחות לעור ולטיפול בכתמים ובגירויים בעור, שבת נהדרת, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

12/11/2009 | 15:27 | מאת: שי כהן

וואא תודה רבה על התשובה המקיפה דר. אילן ללבניקוב. אני רוצה להתחיל טיפול בפנים להסרת סימני אקנה, בלייזר, ונתבקשתי להשתמש במשחה כמעט חודש לפני הטיפול בלייזר, על בסיס יומיומי, כדי למנוע פיגמנטציה בעור בזמן ואחרי הלייזר. המינון שנאמר לי הוא 8%. מה דעתך? כדאי לי להשתמש חודש ימים במשחה? והאם צריך מרשם רופא בשביל המשחה הזו? או שאפשרי להשיג אותה בכל בית מרקחת? ללא מרשם רופא? תודה. שבת נהדרת גם לך.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה