זייבן או וולבטרין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

06/11/2009 | 08:52 | מאת: אורן

שלום רב . אני מטופל בוולבטרין 300 מ"ג ( Bupropion)לטיפול בדיכאון. קופת החולים הציעה לי את אותו חומר פעיל בתרופה בשם זייבן. מכיון שכך עלי יהיה לקחת יחד שני כדורים של 150 מ"ג זייבן . בעיתי היא שההתויה של זייבן שונה ולכן ההוראות לצרכן טוענות שאין להחליף בין שני סוגי התרופות וגם שאין לקחת יותר מ150 מ"ג מנה . האם ניתן בכל זאת לקחת מכיון שמבחינת ההגיון זה הרי אותו חומר פעיל פשוט בשם אחר לתשובתך אודה

אורן שלום רב, מבחינה רפואית החומר הפעיל זהה, אך תמיד מומלץ לשאול בעצתו של הרופא המטפל. תופעות הלוואי בשימוש עם בופרופיון כוללות: אי-שקט, חרדה- במיוחד בשבוע הראשון של הטיפול, עצירות, קשיי שינה (אין לקחת את התרופה לפני השינה), סחרחורת, פה יבש, כאבי ראש, הזעת יתר, בחילה, ירידה במשקל. ניתן גם לשלב רפואה טבעית וצמחי מרפא ללא כל תופעות לוואי אצל נטורופט מומחה בתחום, שבת נהדרת, דר.אילן ללבניקוב רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה