התנפחות מפרקם וכאבים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

04/11/2009 | 21:14 | מאת: חננאלה

מה יש לך להציע לאמא אישה בת שמונים שכל המפרקים שלה בגוף מעווותים ומתנפחים והכאבים נוראים יש איזה תרופת פלא? בבקשה

חננאלה שלום רב, נושא כאבי הפרקים ודלקות כרוניות מוכר וידוע ובעיקר אצל אנשים מבוגרים. אחת ההמלצות החמות ביותר היא להוריד את עומס החומציות במפרקים, לכן רצוי להימנע ממזונות ממשפחת הסולניים, כגון תפוח אדמה וכדומה. יש להימנע ממזונות אלרגניים ומסוכרים פשוטים המחלישים את הגוף ומחמירים מצבי דלקת. גם עודף חלבון -בעיקר מהחי, אינו רצוי. מבחינת תזונה נכונה, ישנה חשיבות גדולה להסרה או הפחתה משמעותית של חומצות שומן המעודדות מצבים דלקתיים בגוף וצריכה גבוהה יותר של מזונות במכילים חומצות שומן המפחיתות מצבי דלקת. יש לשים דגש על צריכת מזונות עשירים באנטיאוקסידנטים, אשר שומרים על בריאות ותקינות המפרק והרקמות שמסביב לו. אני ממליץ על שילוב של קרם חיצוני למריחה על האיזורים הכואבים המכיל צמחי מרפא, כמו למשל קרם הנקרא נו דול של חב' נווה, ניתן גם למרוח משחת ארניקה הומיאופטית שעובדת מצויין בכאבים ודלקות פרקים ושרירים. לטיפול פנימי אני ממליץ על פורמולה הנקראת גלוקוזמין פורטה אשר מכילה גלוקוזמין וכונדרויטין ו-MSM עם צמח ההרפגו נגד כאבים. מוצר זה קיים בבתי מרקחת טבעיים. יש לקחת כדור אחד 3 פעמים ביום לאחר הארוחה. צמח ההרפגו מיועד לטיפול בכאבי פרקים ומניעת דלקות שרירים ופרקים. שבת נהדרת, אילן.

17/11/2009 | 13:17 | מאת: משה

מנסיוני, צמח המורינגה מטפל היטב בדלקות מפרקים.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה