יחידת מידה בינלאומית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

06/10/2009 | 13:24 | מאת: עזרא

שלום אני שותה כף אחת של שמן זית ביום, במקום ויטמין E. בספרות אני נתקל במונח "יחידת מידה בינלאומית" וברצוני לדעת כמה זה יחידה בינלאומית? מהי יחידת המידה שלה? האם כף אחת מספקת את היחידה הזאת שמומלצת לצריכה? תודה רבה

עזרא שלום רב, IU – היא יחידת מדידה בינלאומית המבוססת על מדידת האפקט הביולוגי של החומר ולא על משקל החומר. עובדה מעניינת היא שכל המחקרים אשר הדגימו את השפעתו המטיבה של ויטמין E הצליחו לעשות זאת כאמור במינונים שבין 200- 400 יחידות בינלאומיות, מינונים אשר אפשר להגיע אליהם רק בעזרת תוספי מזון ואין כל דרך לקבל כמויות שכאלה מהדיאטה בלבד. בכל מקרה מומלץ לקחת כף שמן זית ביום לתחזוקה שוטפת ולמניעת כולסטרול ולחץ דם, חג שמח, אילן.

19/04/2020 | 20:13 | מאת: אריה פרלמן

קראתי את התשובה, אך עדיין נותרתי בערפל: האם 10 יחידות בינלאומיות = 5 מ"ל? 10 מק"ג? האם 100 יחב"ל=43 מ"ל? 71? 50? כמה יחב"ל שווה כמה מ"ל/מק"ג?

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה