אוניה דה גטו המשך

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

27/02/2007 | 10:31 | מאת: המתעניין

בוקר טוב ותודה רבה למר אילן ללבניקוב תודה על תשובתך המלמדת. אני מבקש להמשיך ולשאול: האם השתלת קוצב לב נכללת בין ההשתלות שלא מומלץ למושתל ליטול את התכשיר הנ"ל? שמעתי גם שהוא אינו מומלץ למקבלים קומדין. אני מבקש לשאול האם למי שיש לו חסר, אומנם קטן, בפקטור 11, שיכול לגרום לדימומים, האם גם עליו חלה ההגבלה הנ"ל? מדוע אתה מעדיף את השימוש בטיפות? האם השימוש בכמוסות אינו מתאים לזיהומים בדרכי הנשימה בין אלו העליונות בגרון ובין אם הן מהסימפונות? אני מודה לך על תשובתך חג פורים שמח המתעניין

ערב טוב ותודה על שאלתך, למיטב ידיעתי ניתן להשתמש בצמח האוניה דה גאטו במושתלי קוצב לב, שעברו את ההשתלה לפני שנים רבות ושהקוצב כבר התקבל באין מפריע בגוף. לגבי שימוש בקומדין, לא מומלץ להשתמש באוניה דה גאטו ביחד עם מדללי דם כגון הפרין או קומדין, שכן יש סיכון להגברת הפעילות של התרופות הללו ולדימומים. כך גם למי שיש חסר בפקטור 11 שיכול לגרום לדימומים. אני מעדיף שימוש בטיפות לכל הדלקות הקשורות בדרכי הנשימה ודרכי השתן, שכן הטיפול צריך להיות מקומי ומהיר והטיפות נספגות מהר יותר מאשר הכדורים. את הכדורים אני נותן לאנשים הרוצים לחזק את מערכת החיסון באופן כללי ולשמור על עצמם בריאים לאורך זמן, כמו גם למנוע מחלות דלקתיות, סרטן ואפילו לטיפול במחלת היאפים (עייפות כרונית). ערב טוב וחג פורים שמח.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה