חיזוק טבעי של מערכת העיכול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

11/07/2009 | 13:37 | מאת: traveler

שלום רב, בקרוב אני נוסעת להודו והייתי רוצה להתחיל כבר עכשיו לקחת משהו על מנת לחזק את מערכת העיכול (הדי רגישה) שלי, בתקווה שאצליח למנוע עד כמה שאפשר אירועים לא סימפטיים (כגון שלשול). אשמח לדעת אם יש לך המלצה כלשהי. יש הרבה שמות בשוק (פרופרג'יל, פרוביוטיק, מגה פרוביוטיקה ועוד), אשמח לקבל את חוות דעתך. כמו כן, האם יש תכשיר שכזה שאינו דורש שמירה בקירור לאחר הפתיחה... תודה רבה.

שלום רב, על מנת להימנע משלשול המטיילים מומלץ להקפיד על צריכת פרוביוטיקה כחודש עד שבועיים לפני היציאה לדרך ולאורך כל הטיול. פרוביוטיקה היא שם כולל לזנים שונים של חיידקים ידידותיים המסייעים לעיכול תקין, שומרים על בריאות המעיים ומסייעים במניעת שלשולים הנגרמים מטפילים או מחיידקים מחוללי מחלות. ניתן לקבל את תוספת הפרוביוטיקה הדרושה בצורה מרוכזת וחזקה בכמוסות. במקרה שלך יש להעדיף תוספי פרוביוטיקה הנשמרים גם ללא קירור. אם בכל זאת נפגעת משלשול המטיילים, תוכלי לטפל בעצמך באמצעות צמח האורגנו הפראי. צמח מרפא זה הוכח כמסייע בקטילת סוגים רבים ומגוונים של חיידקים, פטריות וטפילים מזיקים, ובייחוד כאלו הגורמים לשלשולים אצל מטיילים. כל זאת ללא הסיכונים או תופעות הלוואי הנלווים לתרופות הכימיות הניתנות לבעיה זו. אורגנו פראי עשוי להיות שימושי מאוד גם במניעה של שלשול המטיילים. כדאי לשקול ליטול אותו כאמצעי מניעה בשילוב עם תוסף תזונה פרוביוטי. ישנם הרבה מוצרים טבעיים של חברות שונות וכולם טובים באותה המידה העיקר שיהיו ממקור טבעי. אלו מספר המלצות חשובות לדרך... אין לשתות משקאות שלא מבקבוק סגור. מים שאינם ראויים לשתייה, אינם ראויים גם לצחצוח שיניים ולשטיפת הפה והידיים. אין להוסיף קוביות קרח למשקאות, אלא אם הוכנו ממים הראויים לשתיה. אין לאכול מזון כלשהו שנשאר זמן ממושך ללא קירור. מים הבאים ממקור לא בטוח יש להרתיח חמש דקות, לקרר ולשתות (אפשרי להשתמש בכף חשמלית), או לחטא בטבליות יוד, טינקטורה יודי 2%, חמש טיפות לליטר אחד מים, או בכלור, 17 מ"ג לליטר אחד מים. חיטוי בכלור היא דרך המומלצת פחות. ניתן להשתמש במים 30 דקות לאחר הוספת חומר החיטוי. חשוב לציין כי חיטוי המים, ביוד או בכלור, מקטין את הסיכוי לזיהום המים, אך לא מבטלו. יש להימנע משימוש בכלי שתייה העלולים להיות מזוהמים. עדיף לשתות ישירות מבקבוק. יש להימנע משתיים מיצים ומאכילת גלידות, מאלה הנמכרים בדוכנים. חלב לא מפוסטר חייב לעבור הרתחה. אין לאכול מוצרי חלב שהוכנו מחלב לא מפוסטר. יש להימנע מאכילת בשר, דגים או פירות ים שאינם מבושלים. כמו כן, אין לאכול מזון המוכן מירקות ומפירות לא מבושלים. ירקות ופירות טריים יש לאכול לאחר שנרחצו היטב במים הראויים לשתייה ובסבון, ולאחר שקולפו. נסיעה טובה ובטוחה, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה