שילוב כמוסות..

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

07/06/2009 | 16:03 | מאת: ד.

לוקח כמוסות שונות מהסיבות המפורטות בהמשך, מבין/מרגיש שמבחינה 'בין-כמוסתית' אינני לוקח אותן בשילוב/תיזמון אופטימלי (לעיתים כאבי בטן או תחושה כללית לא טובה), ואולי אפילו מזיק. אנא עצתך.. בן 62, בריאות כללית טובה למעט דלקת ערמונית והשתנות תכופות, ואלרגיה למוצרי חלב. חיידק הליקובקטור חוסל באנטיביוטיקות ולכן דופן הקיבה רגישה אך מתחזקת. תזונתי בריאה. פרמיקסון (מבוסס על דקל ננסי, 2 ליום לערמונית). פרוביוטיקה (3 בשבוע משום שבעבר לקחתי הרבה אנטיביוטיקות). קלציום וויטמין D (ל- 3 חודשים עקב בעיה קלה במיפוי עצמות וויטמין D 21 - נמוך, לוקח 2000). ברזל עדין וויטמין C (ל- 3 חודשים עקב ירידה קלה בפריטין/מאגרי ברזל, ה-C500 מסייע לספיגה). B12 (בתחום הנמוך של הנורמה ובעקבות האנטיביוטיקות שלקחתי). כמוסה אחת ליום מכל אחד מאלה: ליקופן (לערמונית) אומגה 3 (לבריאות) פרחי צבר ואבץ (לערמונית) רימונים (לערמונית) חמוציות (להליקובקטר שהיה בעבר). שותה תה: רימונים, חמוציות, פרחי צבר, ירוק, קמומיל. אוכל פירות רגילים - תפוח, פומלית, בננה, ויבשים - חמוציות, אוכמניות, תאנה, שזיף, תמר. בתזונתי ירקות מגוונים, זרעי דלעת וחמניות, טונה, לחם מלא, אורז מלא, ושונות. תודה.

ד. שלום רב, עפי הנראה אתה שומר על בריאותך היטב וחי אורח חיים בריא עם תפריט מאוזן וזה מצויין. את התוספים שציינת ניתן לקחת לפני או אחרי האוכל ורצוי לחלק אותם לקבוצות ולא ליטול אותם ביחד(בגלל זה כנראה כאבי הבטן שציינת). כלומר, את הפרמיקסון,סידן,B12 לקחת בוקר וערב. את הברזל לאחר הארוחה וללא חלב או ביצים. פרוביוטיקה 3 ביום לאחר הארוחה. ליקופן, אומגה 3, פרחי צבר ואבץ,רימונים וחמוציות כדאי להפריד ולקחת חלק בבוקר וחלק בערב אך לא ביחד. בברכה, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה