b12

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

27/05/2009 | 09:12 | מאת: יאיר

שלום בבדיקת דם יש לי תוצאה של b12 -195 ! המליצה לי הרופאה על תוסף מה עדיף לי לקחת b12 או שילוב עם חומצה פולית ??? אם אפשר הסבר קצרצר תודה

יאיר שלום, חשוב לשלב בין החומצה הפולית וה-B12 לשם ספיגה אופטימלית של הויטמין. ויטמין B12 תפקיד חשוב בפעילויות של מספר אנזימים . הוא חיוני לייצור החומר הגנטי של התאים ומכאן חיוניותו לצמיחה ולהתפתחות. יצירת תאי דם ע"י מח העצם תלויה במיוחד בויטמין זה . כמו כן , מעורב ויטמין B12 בניצול החומצה הפולית ופחמימות במזון והוא נחוץ לתחזוקת מערכת העצבים . בשילוב עם חומצה פולית עוזרים שניהם לייצור חומר הנקרא מיילין הנמצא מסביב לסיבי העצבים. בברכה, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה