B-12

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

30/04/2009 | 23:01 | מאת: פוצי

שלום אני מברר לגבי נטילת B-12 -התוצאה בבדיקת הדם היא-192 !!! לקחתי כדור של סולגר 1000 מק"ג מתחת ללשון-הרגשתי די רע ,כאילו מרחף ,לא כמו יום לפני הלקיחה , הרגשה מוזרה ! זאת אותה הרגשה שהייתה לי בלקיחה של B קומפלקס לפני מספר חודשים . העניין שאני מטופל בתרופות שאולי יש אינטרקציה ביניהן ? אני מטופל ב"אנפרניל"-"קסנקס" וגם "אוסמו אדלט" יכול להיות שאני צריך ליטול מינון נמוך מ1000 ? תודה מראש

שלום רב, השילוב בין הקסנקס/אנפרניל לאוסמו-אדאלט אינו מומלץ: השילוב בין תרופה בעלת השפעה על לחץ הדם יחד עם תרופה המשפיעה על מערכת העצבים המרכזית, מגביר את הסיכון לירידה בלחץ הדם ו / או דיכוי מוגבר של מערכת העצבים המרכזית. תופעות לוואי אפשריות הן: טשטוש, סחרחורת, התעלפות, בלבול. יש להזהר מלבצע פעולות שדורשות עירנות מוגברת, כמו נהיגה, ולקום באיטיות ממצב ישיבה או שכיבה. חשוב לדווח לרופא אם תופעות לוואי אלו מופיעות ביתר ומפריעות לתפקוד יום יומי תקין. הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל ולבדוק מה המינון המומלץ לך של B12. ניתן גם לשלב צמחי מרפא למטרות אלו ללא תופעות לוואי על ידי נטורופט מומחה, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה