ניאצין וגלוקוז

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

16/02/2009 | 00:04 | מאת: שבתאי

שלום מה הסיבה שכאשר נוטלים ויטמין b3 בצורת ניאצין, שגורמת לתחושת בעירה, במינון של 1.5-2 גרם ליום, גורמת להעלאת רמות הסוכר בדם? זה בעצם מה שקרה לי, רמת הסוכר עלתה מ-95 ל-113. בעיקר מענינת אותי מה הסיבה לדבר? תודה

שבתאי שלום רב, בד"כ הניאצין לא גורם לתופעות לוואי כלשהן. בכמות של מעל 2 גר' יש רעילות המתבטאת בפגיעה בכבד, עליה ברמת הסוכר בדם והפרעות קצב לב. הופעת אודם על העור, המלווה בחום ותופעות נוספות כמו: בחילות והקאות. יש לשים לב לבעיות במערכת העיכול כגון: ספיגה לקויה או בעיות בכליות. שבת נהדרת. אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה