חומצת אמינו טריפטופאן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

10/01/2009 | 23:45 | מאת: נלי

בהמשך לשאלתי לפני מספר ימים לגבי חומצת אמינו ל.טריפטופאן (שניתן להזמינה מחו"ל) ,האם היא יעילה גם כנגד דיכאון קשה (מג'ורי) ? אני מתכוונת ל-ל.טריפטופאן ולא ל-5HTP . איזה מינון מקובל לקחת במקרה שלי ואחרי כמה זמן אם בכלל אפשר לצפות לתוצאה ? האם חייבים על בטן ריקה ועם ויטמין בי6 ?

נלי שלום, הטריפטופן זוהי חומצת אמינו חיונית להרבה תהליכים בגוף כגון יצירת הסרוטונין והמלטונין.ועוד. אי לכך היא משמשת גם להרגעה ולשיפור מצב הרוח ןלכן היא מצויינת נגד דיכאון. ה-5HTP מיוצר מהטריפטופן וממנו נוצר הסרוטונין, כך שניתן לקחת גם את ה-5HTP וייצור הסרוטונין יהיה מהיר יותרוגם השפעתו על הגוף מהירה יותר בהתאם. יש להזהר בחולים הסובלים ממחלות כבד,כליות ושרירים ודרוש ייעוץ עם איש מקצוע לפני השימוש בחומצת האמינו הזו. יש לקחת 300 מ"ג ליום לטיפול בדיכאון לאחר הארוחה עם כוס מים. שבוע נפלא ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה