Licorice Root Glycyrrhiza glabra 250g.

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

23/11/2008 | 16:32 | מאת: זמיר

קניתי Licorice Root Glycyrrhiza glabra 250g. אני עושה ממנו חליטה ,בערך כפית עם מים רותחים ,פעם עד פעמים ביום באופן קבוע . לפעמים אני משלב את החליטה עם קמומיל גרמני . מכיוון שידוע לי שיש לשורש גם תופעות לוואי לא סימפטיות אני שואל : האם בשימוש קבוע במשך מספר חודשים \ שנים עלול להיות תופעות לוואי כמו הצטברות נוזלים ועוד תופעות לוואי שדומות לנטילת פרדניזון ? אני סובל ממחלת קרוהן -כרגע ברמיסייה . מה דעתך ?

זמיר שלום, צמח הליקוריץ מצויין להרבה מטרות שונות ומגוונות. הליקוריץ בעל השפעה ניכרת על המערכת האנדוקרינית (המערכת הכוללת את הבלוטות המפרישות הורמונים בגוף).המרכיב הקיים ב ליקוריץ, הגליקוזידים, בעלי מבנה דומה לסטרואידים הקיימים בגוף. לכן ה ליקוריץ טוב בשימוש במחלות הפוגעות בבלוטת האדרנל, בבעיות בדרכי הנשימה כגון ברונכיטיס ואסטמה. כמו כן ליקוריץ יעיל במצבים של אולקוס, גסטריטיס וכאבי בטן. ליקוריץ זה נמכר בשווקים כשורש הטרי והוא מוכר בארץ בשמו "שוש קרח". אין לצמח תופעות לוואי מסוימות אלא אם צורכים כמויות גדולות ממנו בפרק זמן קצר, ואז יש לבדוק את לחץ הדם שלא יעלה לערכים גבוהים מהנורמה. כמו כן לאנשים עם נטייה ללחץ דם גבוה מומלץ לצרוך אותו בזהירות יתרה, שבוע טוב ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה