B וגם LDL

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

17/11/2008 | 15:56 | מאת: SiteMap

שלום, 1. בשנת 2002-2003 עשיתי חיסון נגד הפטיטיס B כחלק מהכנות לנסיעה לחו"ל (את כל שלושת הזריקה), החיסון הינו לעשר שנים. היום במסגרת הכנות להריון נבדקתי לנוכחות נוגדנים ולא נמצא נוגדנים בדמי להפטיטיס B, האם זהו מצב תקין ? הכיצד ? 2. רמת ה-LDL בדמי היתה ביולי 163 עשיתי הרבה ספורט ואכלתי נכון על מנת להוריד את הרמה לנורמה (יש לציין כי התזונה הנורמלית שלי לא עשירה בשומנים רווים), היום עשיתי בדיקות שוב ונמצא כי הרמה ירדה ל-139 (עדיין טעון שיפור, אבל יש התקדמות) לפני כשבועיים הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון, האם יתכן כי השיפור ברמת ה-LDL נעוץ בעיקר בהפסקת הגלולות ? האם יתכן שיפור שכזה לאחר שבועיים בלבד? תודה.

שלום רב, יתכן בהחלט שהירידה בכולסטרול מתקשרת להפסקת נטילת הגלולות, אם כי קשה לי להאמין שהשינוי התרחש בפרק זמן כה קצר של שבועיים. לגבי החיסון שעשית, ככל הנראה ריכוז הנוגדנים בדמך נמוך ביותר ולכן המדידה יצאה לא מדוייקת, הייתי ממליץ לך לשאול את הרופא המטפל שלך לגבי זה, שבוע טוב ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה