ביטוח סיעודי ?דקלה? - התביעה לא אושרה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

29/04/2012 | 23:41 | מאת: שלום עמר

ד?ר שלום, סבתי בת 80 מבוטחת ב?דקלה?, ביטוח סיעודי,, משנת 2000 . לפני כ 5 שנים היה לה גידול ברגל, ולאחר טיפולים כימותרפיים והקרנות הוסר הגידול, אך היא החלה לחלות בסוכרת. לפני שנה באפריל, בעקבות מחלת הסוכרת, קטעו לה את הרגל, מאחר והיא סבלה מנמק במשך שנה. הקטיעה בוצעה מעט מתחת לברך. בשלב זה פניתי לביטוח סיעודי. סבתי בשלב זה הוגדרה ע?י כלל הגופים הרפואיים, כסיעודית ובטפסי התפקוד, הן מבי?ח משקם אלישע ,והן מקופח כללית - מצבה סיעודי , ללא יכולת לבצע לפחות 4 מתוך 6 פעולות יומיומיות. בנוסף, ביטוח לאומי גם העיר בה כחולה סיעודית ללא יכולת ביצוע 4 פעולות. בשל התמהמהות עם התשובות מצד ?דקלה" ולאור מצבה הסיעודי, הוחלט להעביר אותה למוסד סיעודי בכדי שתוכל לקבל את הטיפול הרפואי ההולם את מצבה. משרד הבריאות אישר לה מיידית לעבור למוסד סיעודי מטעמם תוך קיצור הליכים של בדיקות ובירוקרטיה, מתוך שימת לב על מצבה הסיעודי. גם מהמוסד הסיעודי נתבקשנו להעביר ל?דקלה? טפסי הערכת תפקוד. לאחר מס? חודשים מורטי עצבים נתקבלה תשובה: תבחעתכם נדחתה. כששאלתי טלפונית מדוע? נעניתי בקרירות שמצבה אינו תואם את הקריטריונים. ללא מכתב ברור, ללא הסבר מפורט. התעקשתי שוב ואמרו לי שהיתה סתירה בין הטפסים ששלחתי ולאור זאת ביטלו את. תביעה. ביקשתי לערער, ענו שאין בעיה, ולסיכום יישלח רופא מטעמם. נשלח רופא שקבע שמצבה הסיעודי לא תואם את תנאי הפוליסה. מסתבר שלשלוש פעולות מתוך שש, יש כמה בנים... 0-25 , 25-50, 50 -75 , 75 -100, ובספירה הכוללת של הדר המהולל שבדק אותה, הקווים האפורים והלא ברורים, מתאימים יופי עבור הביטוח שכמובן מסרב לשלם. האמן לי קיצרתי עד כפי חככתי... פניתי לעוד, נציב תלונות הציבור, ואני מקווה שאצליח ליגוע בעוד כמה גורמים בכדי להשיב את ההגינות, מוסריות, והומניות לסדר היום. אשמח לעצה/ הכוונה/ עזרה בנושא. בברכה, הנכד המטפל שלום

על פניו מתוך המידע שמסרת נראה לי שחברת הביטוח פעלה בצורה לא הוגנת, אשמח לנסות ולסייע לך תוכלי לשלוח לי את מכתב הדחיה של חברת הביטוח במייל ל [email protected] לאחר שאקרא את המכתב אמליץ לך מה ניתן לעשות

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד