בדיקת MRI , הפנו אותי לבדיקת ct

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

29/03/2012 | 08:40 | מאת: רק אני

כדי לבדוק בעיות גב הבעיה שבסרטי יש המון קרינה ואני רוצה לעשות MRI והרופא אמר שלא נותנים כי זה יקר אם אני עושה באופן פרטי יש החזר כלשהו? איך משיגים הפניה ל MRI מבלי לפשוט את הרגל ומבלי להיות חולת סרטן בעוד 10 - 20 שנה? תודה

סוג הבדיקה תלוי באינדיקציה בדרך כלל כאשר אורטופד בכיר מגיע למסקנה שעל מנת לברר כאבי גב צריך לבצע MRI הוא מקבל תשובה חיובית יתכן ובמקרה שלך אין צורך ב MRI?

07/11/2012 | 00:26 | מאת: מבוטח כללית מושלם

רופא א.א.ג הפנה אותי לעשות סריקת CT במערות הפנים במטרה לבדוק שינוי צורה, סחוסים, וכו'. אני יודע שבסריקת CT יש המון המון קרינה ובבדיקת MRI אין בכלל (אשתי רנטגנאית). ביקשתי מהרופא שיחליף לי את ההפניה לבדיקת MRI והוא ניסה לערבב אותי ש-MRI לא תיתן אינדיקציה מספיק טובה ולבסוף (אחרי חפירות שלי) הגענו לנקודה הכלכלית - שהקופה לא תאשר לו לתת לי בדיקת MRI - ואם אני אצליח להשיג אישור מהמחוז, אז הוא יתן לי את ההפניה. ואני שואל את עצמי: * האם אין לי הזכות להחליט באיזו דרך לעשות את הבדיקה? אני יודע בודאות (לאחר שיחה עם מנהל מכון רנטגן באחת מבתי החולים) כי בשתי סוגי הסריקות מקבלים את אותה התוצאה!!! אבל ב-MRI הנזק לגוף שלי הוא אפסי לעומת בדיקת CT שהקרינה המאסיבית שהגוף שלי מקבל הוא ענקי...!!! מה עלי לעשות כדי לקבל את האישור לבדיקת ה-MRI? תודה

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד