דחיית גמלת סיעוד לקשיש עיוור

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

11/03/2012 | 03:11 | מאת: קרן

שלום רב, אבי מבוטח בביטוח בריאות וסיעוד של הפניקס. ביטוח דרך צבא קבע. משלם כבר עשרות שנים כל חודש סכום לא מבוטל. כיום הוא בן 73 מוגדר עיוור עם תעודת עיוור וסובל ממחלת סוכרת עם סיבוכים בעיניים ובכליות. וכמו כן ירידה ניכרת בשמיעה. התאלמן לפני כשנה וחצי וחי בגפו. לגבי התפקוד שלו : אינו יכול להתנייד עצמאית - תלוי בעזרת הזולת לחלוטין בהליכה בשל העיוורון . כלומר אם חברת הביטוח רוצה להתעקש - הוא פיזית יכול ללכת לבד, אבל זה כרוך בסיכונים כגון התקלות בחפצים ונפילות חוזרות ונשנות . הולך בעזרת מקל בצעדים איטיים. לא מסוגל להתרחץ לבד - זקוק לעזרה. מבחינת אוכל לא יכול להכין לעצמו מזון - מסתכן בכוויות . יכול פיזית להגיש את הכפית לפה וכו....יש שליטה על הסוגרים. בביטוח לאומי נמצא זכאי לסיוע של מטפלת. גם רופא המשפחה כתב דוח שהוא תלוי לחלוטין בעזרת הזולת בתביעה לביטוח הפניקס הם דחו את התביעה!!!! וזה כ"כ מעצבן שאדם ששילם כל חייו לביטוח סיעודי פרטי למצב בו יזדקק לו , נשללת ממנו הזכות הזו והוא (או בני המשפחה ) צריכים להתעסק שוב בתביעות חוזרות/בתי משפט והוצאות כלכליות משפטיות . מה כדאי לעשות? להגיש בקשה חוזרת באופן עצמאי ? או לפנות לעו"ד טוב בתחום שאז תהיה סבירות גבוהה יותר להצלחה? אשמח לעזרה והכוונה תודה רבה.

12/03/2012 | 00:22 | מאת: רחל

מכעיס, מעצבן ומשפיל. לגמרי מבינה אותך. ממקרה אישי ודומה, ממליצה לך לפנות למשרד עורכי דין העוסק בתחום. נסי את משרד עורכי הדין אלמוג-שפירא, למיטב ידיעתי מתמחים בנושא. מאחלת לך המון הצלחה ובריאות לאביך.

גם אני חושב שפניה לעורך דין היא הצעה טובה יש כמה משרדים שמתמחים בתחום - כולם טובים

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד