קרוסלינקינג לקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

19/01/2012 | 10:19 | מאת: תמר

ד"ר אודי פרישמן שלום משפחתנו לקוחה של קופ"ח מכבי ויש לכולנו מכבי מגן סיעודי זהב. הבן שלי זקוק לצילוב קרנית, קרוסלינקינג, בגלל שיש לו קרטוקונוס חמור. מטרת הטיפול הזה היא למנוע השתלת קרנית בעתיד. בקופת חולים מכבי לא מאשרים טופס 17 בטענה שטיפול זה אינו בסל הבריאות, למרות שטיפול זה הוא למנוע הדרדרות של המחלה (הטיפול לא מרפא את המחלה אלא עוצר אותה, כך הסביר פרופ' אור קייזרמן, המומחה לקרנית שאצלו נעבור את הטיפול בבי"ח ברזילי באשקלון). עלות הטיפול היא אלפי שקלים לכל עין. הבן מתגייס עוד חודש והטיפול הוא דחוף לפני הגיוס (בגלל כל הביורוקרטיה). גם ועדת חריגים בקופה לא אישרה קבלת התחייבות. מה עלי לעשות? איך ניתן לקבל התחייבות לטיפול רפואי זה במטרה להציל את ראייתו של הילד? בעין הלקוייה יש לו ראיה מעוותת לחלוטין עם 6 צילינדר! אנו לא יכולים לעמוד בעלות הטיפול הרפואי בברכה, אמא תמר

לצערי אין לי עצה טובה לתת לכם אני מניח שביטוח פרטי אין לכם אפשר לנסות לכתוב מכתב למשרד הבריאות, אתם יכולים לכתוב אותו בעצמכם או באמצעות עורך דין אני חושב ששמעתי שיש בתי חולים שכן עושים את הניתוח במסגרת ציבורית!

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד