קבלת תרופה מחוץ לסל

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

15/02/2007 | 21:22 | מאת: אסף

שלום, אני מבוטח בביטוח בריאות פרטי של כלל ובביטוח משלים של כללית. הייתי מעוניין לקבל את תרופת פרופסיה לעצירת נשירת השיער. האם אני יכול לקבל החזר מהביטוח הפרטי כיוון שהבנתי ששירותי בריאות כללית אינם בהסדר עם תרופה זו. תודה מראש,

15/02/2007 | 23:48 | מאת: ע

עד שד"ר פרישמן ישיב, יש ביטוחי בריאות שנכלל בהם מימון עבור תרופות מצילות חיים שאינן בסל הבריאות. אם גם בביטוח שלך זה כך, אז כנראה שאינך זכאי למימון, מכיוון שהתרופה אינה מצילת חיים. תקרא את כל הפרטים בביטוח הבריאות שיש לך.

שלום כללית פלטינום אכן מכסה רק תרופות לסרטן, בנוסף קח בחשבון שבכללית פלטינום יש לך תקופת המתנה של שנתיים. על מנת להיות זכאי לתרופה במסגרת הביטוח הפרטי צריכים להתקיים כמה תנאים: הראשון - התרופה רשומה לשימוש לפחות בישראל השני - התרופה אינה רשומה בסל הבריאות, כלומר לא מכוסה על ידי קופות החולים. השלישי - העלות שלה עולה על גובה ההשתתפות העצמית שקיימת בפוליסה (בדרך כלל בין 200 ל 500 ש"ח) הרביעי - אינה נופלת בחריגים. במקרה שלך אני חושש שחברת הביטוח תוכל לטעון שנשירת שיער היא טיפול קוסמטי ולא רפואי ולא תאשר את הכיסוי.

22/03/2009 | 22:25 | מאת: צבי הרדוף

שלום אני מבקש להשיג את התכשיר Sulfarlem (משווק בארופה)או Sialor (משווק בקנדה)כתכשיר OTC. אני סובל מטנדוניטיס בכתף, כנראה בעקבות טפול בפלואורוקווינולון (ציפרודקס). הקופה שלי אינה מוכנה לטפל בכך, משרד הבריאות חסר סמכות בנדון, כי התרופה אינה רשומה. איש מחברי הקהיליה הרפואטית בארץ, שאליהם פניתי, אינו מכיר את התכשיר. איך מבתקים את מעגל הקסמים?

תנסה לבדוק בחברה שנקראת טלפארמה מצתא אותם ברשת

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד