הוראות חדשות הפוגעות במבוטחים קשישים סיעודיים

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

13/05/2007 | 15:44 | מאת: אהוד

שלום ! ברצוני לדעת מי אישר לקופת חולים כללית לשנות הוראות הפוגעות בקשישים סיעודיים ו/או חולי סרטן המתקיימים מקצבה של המל"ל /השלמת הכנסה/שאירים/נכים העניין הוא כזה. עד כה אם סיעודי או נכה היה מזמין אמבולנס במקרה חירום והיה מתאשפז הוא היה משלם את התשלום שמד"א מחייב אותו, פונה לקופ"ח כללית , מוסר את הקבלה ואת טופס סיכום המחלה של האשפוז ומקבל החזר מיידי במשרד של הקופה בסניף שבו הוא שייך. הובא לידיעתי כי ההוראה שונתה וכי על הקשיש שמקבל 2,000 ש"ח מהמל"ל עליו לשלם מתוך זה במקרה של מד"א רגיל בסביבות 300 ש"ח ובמקרה שמדובר בנט"ן 750 ש"ח ופשוט להמתין עד שהמשרד של הסניף שבו הוא מטופל ישלח את הקבלה ואת הטפסים למשרד הראשי בעיר אחרת ורק לאחר שבוע, או שבועיים או שלושה הוא יקבל החזר. זאת פשוט התעללות וחוצפה שאין דוגמתה בהתחשב בכך שהקשישים והנכים בקושי מתקיימים . לא ידוע לי האם הקופה צריכה לקבל את אישור הכנסת לעשות מעשים כאלה, לדעתי , על הקופה לשלם ישירות למד"א לאחר שהמטפל בקשיש מוסר בסניף הקופה את טופס סיכום המחלה של האשפוז ולא צריך להתעלל ולעשות קופה ע"ח הקצבה הזעומה של הקשישים ו/או הנכים. ולא יזיק אם איזה ח"כ כל שהוא ירים את הכפפה וישנה את הדבר המביש הזה.

16/05/2007 | 11:32 | מאת: חיפאית

אם זה מדוייק מה שאתה כותב, הרי שזה יכול לפגוע בכל אחד, לא רק בקשישים או סיעודיים. אחת האפשרויות - לפנות לנציבת קבילות הציבור במשרד הבריאות - גב' אתי סממה - http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=1&catid=102&pageid=784

22/05/2007 | 08:54 | מאת: רועי רפפורט

שלום, שירותי קופת החולים ניתנים בכמה רבדים של ביטוח, גם במסגרת חוק ביטוח בריאות ממלכתי וגם במסגרת השב"ן (הביטוח המשלים). הרובד הראשון הוא חוק ואין הקופה יכולה לשנות מתי שהיא רוצה את השירותים המגיעים על פי חוק אבל הרובד השני הוא תקנון שניתן לשינוי וקופת החולים יכולה להחליט שהיום היא משלמת ומחר לא. שינויים בתקנון מתבצעים מידי פעם וזו זכותה של הקופה (גם אם לא מוצדק). רצוי לפנות לקופה ולקבל תקנון מעודכן.

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד