רצף בטוחי

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

16/08/2011 | 11:30 | מאת: מאור

שלום לכם. רציתי לשאול מה זה רצף ביטוחי? יש לי ביטוח בריאות בחברת ביטוח אחת ואני שוקל לעבור לחברה אחרת. אמרו לי שלא יהיה לי רצף ביטוחי. למה הכוונה? תודה מראש

מאור שלום, רצף ביטוחי משמעו שבמעבר מפוליסה אחת לאחרת, ישמרו לך זכויותיך במלואן - לא תחוייב במילוי הצהרת בריאות ובתהליך חיתום מחודש, לא תחוייב בתקופות אכשרה ולא יחול עליך "חריג מצב רפואי קודם" (בגין הכיסויים החופפים) - חריג אשר אינו מאפשר קבלת כיסוי לבעיות רפואיות קיימות בשנת הביטוח הראשונה. מטרת הרצף הביטוחי היא לאפשר לך מעבר בין פוליסות ללא פגיעה בזכויותיך. במידה ורצף זה אינו מובטח לך, יש לבחון היטב את המעבר לפוליסה החדשה, הן ביחס למצבך הרפואי והן ביחס לכיסוי המוצע. לרשותך תמיד

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד