גילוח בשיקום נשימתי

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

20/07/2011 | 01:27 | מאת: ירון גולדנזון

אבי נמצא כרגע במחלקת שיקום נשימתי בבית רבקה. האחיות טוענות כי הן לא מבצעות את פעולת הגילוח, כמו כן, הספרית שבי"ח הפנה אותנו אליה בתשלום איננה מבצעת פעולה זו. האם גילוח נחשב כחלק מפעולות הADL (יום יומיות) שהם מחוייבים לבצע? האם הם רשאים ל"הפיל" עלינו אחריות זו? כנ"ל לגבי גזיזת ציפורניים. במידה ולא, למי עלי לפנות כדי לדווח? אודה לתשובתכם בהקדם, ירון גולדנזון

22/07/2011 | 12:16 | מאת: חיפאית

שלום ירון, דעתי: אם יש בני משפחה שיכולים לעזור לאביך בגילוח ובגזיזת ציפורניים, כדאי שהם יעשו זאת, ולו על מנת לתת הרגשה טובה לאביך ויחס אישי-משפחתי, בסבלנות , בלי למהר למטופל הבא.. אני יכולה להעיד שאמי כאשר היתה במוסד סיעודי במשך כמה שנים, דאגתי לגזוז לה ציפורניים וזה היה עדיף גם בעיני וגם בעיניה ובשבילה על פני מטפלת שתעשה זאת. בכל מקרה, אם זה לא רלבנטי מכל סיבה שהיא, לדעתי כדאי שתפנה בשאלה הזאת לאחות הראשית במוסד שבו אביך מאושפז, זו שאחראית על הסיעוד במוסד כולו. (אולי גם לעובדת סוציאלית במוסד). אם לא תקבל תשובה מניחה את הדעת, אפשר לפנות למשרד הבריאות, ליחידה לפניות הציבור .

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד