זכויות ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

07/05/2007 | 08:47 | מאת: סימונה

מה דינו של צעיר שחי 20 שנה בחו"ל, ולא שילם ביטוח לאומי. עתה הוא חזר ארצה בעקבות תאונת דרכים קשה שעבר, שבעקבותיה הפך לנכה, משותק שיושב על עגלת נכים, וחוץ מהידיים והראש הכל משותק אצלו. האם הוא יוכל לקבל את הטבות ביטוח לאומי? ומהם אותן הטבות? מגיעה לו קצבה? כרגע הוא אצל הוריו בדירת עמידר בקומה שלישית מבלי יכות לצאת החוצה, האם ניתן לבקש מהמדינה דירת עמידר בקומת קרקע? איזה עצה אתה יכול לתת ע"מ לפתור את הבעיה?

שלום התשובה לשאלה הזו מורכבת על מנת לנסות ולסייע אני נדרש לדעת האם תאונת הדרכים טופלה משפטית בחו"ל בברכה ד"ר א פרישמן

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד