העברת מידע בין הביטוח המשלים לקופה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

04/06/2011 | 13:05 | מאת: יעלה

לד"ר אודי פרישמן שלום רב! הייתי רוצה לדעת האם מתקיימת העברת מידע באופו כלשהו בין הביטוח המשלים של קופת החולים לבין הקופה. ספציפית אני מתייחסת לשרותי בריאות כללית והביטוח המשלים שלו אשר למיטב ידיעתי מבוצע כיום ע"י הראל. הסיבה לשאלה היא פרוצדורה שעברתי אשר בגינה אני רוצה לקבל החזר מן הביטוח המשלים, המדובר בהחזר כספי משמעותי, אך איני רוצה שהמידע יועבר לקופת החולים, שם מנסיוני, המידע פתוח כמעט לכל דיכפין(לא פעם אחות או אפילו מתנדבת העירו לי על דברים העולים מן התיק האישי שלי...). אני יודעת שקיימות הנחיות לשמירת סודיות אך למרבה הצער הן אינן נאכפות... האם אני יכולה להיות בטוחה שבקשה להחזר בגין פרוצדורה רפואית שעברתי תישמר בסודיות? אני מניחה שתוכל להאיר מעט על הנושא, אודה להתייחסותך. תודה

יעלה שלום, התוכניות "כללית מושלם" ו"פלטינום" הן תוכניות לשירותי בריאות נוספים (ביטוח משלים) של קופת החולים הכללית ואינם שייכים להראל. אינני מכירה את מערכות המחשב של הכללית, אולם אני מאמינה שהמיידעים אודות הביטוחים המשלימים, מופיעים בתיק הרפואי הממוחשב של לקוחות הקופה. לרשותך תמיד

ביטוח משלים פועל מכח חוק הבריאות באמצעות קופות החולים לכן תניחי שהמידע עובר באופן חופשי בין הגופים

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד