ביטוח קבוצתי

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

29/05/2011 | 12:09 | מאת: שריאל

אבי בן 84, מאז יציאתו לפנסיה (מגיל 65)הוא מבוטח במסגרת ביטוח קבוצתי דרך עמותת קרן מקפת , החברה שביטחה אותם היתה "כלל" לפני מספר ימים הוא קיבל הודעה שב-31.5.11 הביטוח מופסק. במקביל הוא קיבל מכתב מחברת "כלל" שבו הוא יכול לרכוש פוליסה פרטית ללא תקופה אכשרה וללא בדיקות רפואיות עד 31.7.11, לא צויין גובה הפרמיה, מה יכולה להיות גובה הפרמיה בגילו? כמו כן החל מה-31.5.11 אבי לא יהיה כלל מבוטח. האם זה חוקי לעשות כזה דבר? אודה על מתן תשובה שריאל

שריאל, ביטוח קבוצתי הוא חוזה תחום בזמן, המתקיים כל עוד בעל הפוליסה וחברת הביטוח מעוניינים בכך. ברגע שהביטוח הקבוצתי מסתיים, והקבוצה אינה מחדשת את תוקף הביטוח, חברת הביטוח מחוייבת עפ"י חוק, לאפשר לכלל המבוטחים לעבור לפוליסות פרטיות, תוך שמירה על רצף ביטוחי (ללא הצהרת בריאות וללא חיתום) בגין הכיסויים והסכומים החופפים. כמו כן, בכדי שיתקיים אותו רצף, ניתנת למבוטחים תקופת זמן, בד"כ, בת 3 חודשים, לביצוע המעבר בפועל. המחיר שהמבוטח יידרש לשלם בפוליסה הפרטית, יהיה בהתאם לגילו ובהתייחס לכיסויים ולסכומים בפוליסה. בד"כ נהוג לקבוע בתנאי הפוליסה הקבוצתית, % הנחה מסויימים, אותם יקבל המבוטח בעת המעבר לפוליסה פרטית והנני מציע לכם לבדוק סוגייה זו. חשוב מאוד לא "לפספס" את מועד המעבר, שכן, בתום תקופת המעבר, המבוטח יידרש למלא הצהרת בריאות ולא יהיה זכאי לכל הנחה... לרשותך תמיד

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד