מסורב ביטוח

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

25/12/2010 | 19:50 | מאת: חן

אני אם ל- בן 26, אשר סובל מילדותו מנזלת אלרגית, ואסטמה קלה. במהלך השירות הצבאי ניסו לחסנו נגד האלרגיה ונתנו לו במקביל אנטיהיסטמינים+סטירואידים. בהמשך השירות הצבאי הוא שבר קרסול (נותח החלים והשתקם מאז) ובמהלך תקופת המנוחה בבית עם הגבס, ובמסגרת בדיקות מקיפות, הסתבר שהוא חלה בגרייבס ובאוסטיאופורוזיס. כיום, יותר משנה הוא מאוזן לחלוטין(בריא) לאחר טיפול בגרייבס, ולגבי האוסטיאופורוזיס, הוא ממשיך גם בנטילת קלציום+ויטמין D תוך שיפור ניכר במסת העצם - כלומר, מצבו הבריאותי כיום טוב מאוד. להפתעתו, חברת הביטוח מטעם מקום העבודה, כמו גם חברות ביטוח נוספות אליהן פנה מסרבות לעשות לו ביטוח בריאות פרטי- הכיצד?

חן שלום, חברות הביטוח רשאיות להחריג כיסויים מסויימים ואף לא לבטח כלל מועמדים הסובלים מבעיות רפואיות. מפנייתך, ניתן להבין שיותר מחברת ביטוח אחת דחתה את בקשתו להצטרף לביטוח בריאות וציינת כי גם דרך ביטוח הבריאות של מקום העבודה, לא ניתן לצרפו. כיום, מונהג במקומות עבודה רבים, ביטוח בריאות קבוצתי, אליו ניתן להצטרף ללא הצהרת בריאות וללא חיתום. ניתן להציע למקום העבודה של בנך לערוך ביטוח כזה (במקום ביטוח פרטי המצריך חיתום). במידה ותרצי, נוכל לסייע לך בפניה למקום העבודה ובבחינת הנושא. לרשותך תמיד

26/12/2010 | 19:54 | מאת: חן

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד