רשימת רופאים מומחים - השתתפות מכבי מגן זהב בייעוץ

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

01/11/2010 | 23:23 | מאת: ראובן

משום מה רשימת "רופאים מומחים" שבגין ההתייעצות אצלם מכבי מגן זהב מחזירה חלק מהוצאות ההתייעצות לא כוללת את רוב הרופאים הבכירים (מנהלי המחלקות והסגנים שלהם). מדוע הרשימה אינה כוללת את כל מנהלי המחלקות וסגניהם (ובבתי החולים המובילים בארץ!)? בכל מקרה השתתפות הקופה מוגבלת לקצת יותר מ-600ש"ח ושאר נופל על המבקש להתייעץ. כלומר הסיבה אינה גובה התשלום שגובה רופא זה או אחר. מאידך, לא יתכן שמכבי חושבת שראש מחלקה או סגנו באחד מבתי החולים המובילים בארץ (הדסה, איכילוב וכו') אינו זכאים להיחשב כ"רופא מומחה". כלומר, יש סיבה אחרת לקופה"ח. האם זה לחץ שהיא יכולה להפעיל על רופא שמגיע להסכם אתה - לא לייעץ טיפול שהקופה לא מעוניינת להעניקו - משיקולים כלכליים שלה??!! אבקש לקבל הסבר לשאלתי, ואם יש משהו שאני יכול לעשות משפטית כדי אכן לקבל החזר בגין התייעצות אצל ראש מחלקה בבית חולים מוביל בארץ, כשהרופא איננו ברשימה של "רופאים מומחים" של מכבי מגן זהב?

24/06/2011 | 17:07 | מאת: גילה רון

אני תוהה גם מה השיקול בהכללת רופאים אלו דווקא ולא מנהלי מחלקות שהגעתי אליהם כשאמרתי נואש על הטיפול בקופ"ח ופניתי לפרטי?

25/06/2011 | 11:13 | מאת: ראובן גלברד

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד