גביית תשלומי השתתפות עצמית על ניתוח באסותא

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

26/10/2010 | 09:47 | מאת: יעל

הנני מבוטחת במכבי כולל ביטוח מגן זהב. לאחרונה גילו לי שאני חולה בסרטן השד. לאחר שנשלחתי לבדיקות בבית החולים אסותא הופניתי לביצוע הניתוח באסותא בצירוף התחייבות להשתתפות עצמית בסך כ 1300 ש"ח. נאמר לי כי ניתוחי סרטן השד מכוסים בביטוח אולם בשל העובדה שהופניתי לאסותא שהוא בי"ח פרטי אני נדרשת לשאת בעלויות השתתפות עצמית. ההודעה הפתיעה אותי שכן מעולם לא ביקשתי לערוך את הבדיקות בבי"ח פרטי והיוזמה להפנות אותי לאסותא היתה של מכבי. כאשר פניתי בנדון לקופ"ח מכבי נאמר לי כי הם רשאים לגבות את סכום ההתתפות העצמי מכח חוק ההסדרים אולם לא ידעו לומר לי איזו שנה ומהו הסעיף המתיר את הגביה. שאלתי היא האם גביית השתתפות עצמית היא חוקית? אודה לך אם תוכל להפנות אותי לשם החוק והסעיף המתירים את החיוב בהשתתפות עצמית? תודה יעל

אנילא יוכל להפנות אותך לסעיף אבל בחוק ההסדרים מלפני שנה נקבע שתהיה השתתפות עצמית בבתי חולים פרטיים

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד