שאלה בקשר לביטוח מושלם פלטינום של כללית.

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

22/04/2007 | 16:22 | מאת: אילנית רוזן

מה הכיסוי של תרופות שמחוץ לסל שהם מציעים?

22/04/2007 | 18:40 | מאת: איתן ס.

אני לא ממש בקיא בנושא, אני יודע בקווים כללים שרוב התמיבה שפלטינום מחוץ לסל זה כיסוי גדול מאוד למחלת הסרטן (נדמה לי שהכיסוי מגיע לסדר גודל של מליון שקל). אני לא יודע מה עוד כלול בקטגוריה אבל רוב התרופות שנמצאות מחוץ לסל הן במילא תרופות למחלת הסרטן ככה שנראה לי שהכיסוי הוא בהחלט מרשים.

22/04/2007 | 21:03 | מאת: ב

לדעתי אתה טועה. יש מחלות רבות להן יש טיפול שיכול לעזור , לעכב, להקל ולשפר את איכות החיים, ואלו מחלות שאין להן קשר לסרטן בכלל. זה אבסורד שהפלטינום מתעסק רק עם תרופות למחלות סרטן ושוכח מכל האחרות. לעומת זאת הם מתעסקים עם ניתוחים פלסטיים / אסתטיים , ואני מתכוונת לאלה שאין להם שום קשר לסבל מבחינה רפואית וגם לא פסיכולוגית. בנוסף הם לא מתעסקים כלל עם רפואת שיניים שהיא מנת סבלם של כ-100% מהאוכלוסייה, והרבה יותר חשוב מאסתטיקה...

23/04/2007 | 10:19 | מאת: אביגדור

כן, זו בדיוק הבעיה. (ויש עוד הרבה אחרות) כללית פלטינום - לא מאמינה לרופא של העמית שאכן יש לו סרטן. היא רוצה לראות מסמכים של תוצאות בדיקות כדי להוכיח שאכן באמת יש לו סרטן. עוד בעיות? בבקשה:- 1. אם התרופה נפסלה לשימוש ע"י אחת מהמדינות הרשומות בתקנות - לא תהיה זכאי לקבל את התרופה הזו. 2. תקופת אכשרה - 24 חודש. 3. הכללית תקנה עבורך את התרופה. היא תחייב את התקציב שיש לך (מיליון ש"ח), לא לפי העלות שעלתה לה התרופה - אלא לפי 95% מהמחיר המירבי של התרופה, לפי מחירון משרד הבריאות. ההפרשים הם עצומים, ויכולים להגיע עד 35% ואף יותר. כלומר שאין לך תקציב של מיליון ש"ח, אלא של 750,000 ש"ח לכל היותר. אז כל כך גרוע??? לא!!! יותר טוב מכלום. הם חיבים לקבל כל אחד, גם אם הוא חולה כעת בסרטן, ובעוד שנתיים יהיה זכאי לקבל תרופות (כפוף למגבלות). אבל אם רוצים ביטוח אמיתי לתרופות שאינן בסל - חיבים לעשות ביטוח פרטי. רפואה שלימה לכולם עצמאות שמחה

23/04/2007 | 14:15 | מאת: ב

שלום, האם בביטוח אמיתי כדבריך, לתרופות שאינן בסל, נכללות גם תרופות שיש מקבילות להן בקופת החולים? מקבילות הכוונה בדיוק אותה תרופה, אבל גנרית, כאשר המקורית אי אפשר לקבלה דרך הקופה? (מכיוון שהיא יקרה יותר...) שהרי ידוע שיש כאלה שהתרופה המקורית עובדת עליהם יותר טוב, או עם פחות תופעות לוואי, אבל בקופת חולים נותנים רק את החיקוי לה. מבחינת לפחות חלק מהרופאים - זה אותו הדבר, אז למה שהביטוח יתן ? האם בשביל לקבל דרך אותו 'ביטוח אמיתי', את התרופה המקורית, יש לעבור וועדות ? אישורים? ביורוקרטיה ממושכת? תודה

09/05/2007 | 09:00 | מאת: רועי רפפורט

שלום אילנית כללית פלטינום מציעים תרופות מחוץ לסל רק למחלת הסרטן. כמו כן, קיימת תקופת אכשרה של שנתיים בה אינך יכולה לתבוע את הפוליסה. לתנאים המלאים רצוי להסתכל בתקנון שלהקופה. בברכה רועי רפפורט

24/12/2008 | 18:04 | מאת: יצחק

ידוע שים המלח הוא מקום מרפא למחלת הפסוריאזיס מהם הזכיות שלי בתור מבוטח בכללית מושלם כמה ימים מינימום אני זכאי למלון ומה גובה החזר הכספי המגיע לי

24/12/2008 | 18:13 | מאת: יצחק

ידוע שים המלח הוא מקום מרפא למחלת הפסוריאזיס מהם הזכיות שלי בתור מבוטח בכללית מושלם כמה ימים מינימום אני זכאי למלון ומה גובה החזר הכספי המגיע לי

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד