תקופת המתנה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

10/07/2010 | 12:25 | מאת: זיו

שלום לאבי יש ביטוח סיעודי של כללית בדקלה. לפני כשנה גילו אצלו סרטן לבלב ולאחרונה מצבי החמיר עד כדי צורך סיעודי. קיבלנו אישור ממשרד התמ"ת לעובד זר וכשפנינו לביטוח של כללית נאמר לנו כי נקבל החזר רק לאחר 3 חודשים, זו שערוריה!!! הוא לא ישרוד 3 חודשים. מה הרעיון של 3 חודשים? האם זה חוקי. תודה זיו

10/07/2010 | 17:17 | מאת: חיפאית

זיו, למיטב ידיעתי, אכן, עם כל הצער שבדבר, על פי הפוליסה של הביטוח הסיעודי בחברת דיקלה, יש תקופת המתנה של 90 יום מאז שהמבוטח מוגדר כחולה סיעודי. הנה - (וכך גם היה , למיטב זכרוני, בביטוח הסיעודי לפני ששודרג..) http://www.clalit.co.il/NR/rdonlyres/8858570A-8676-4493-B0E7-D14E00270D5B/0/polisasiudinewpdf.pdf הרעיון, אם אפשר לקרוא לזה רעיון, לפי הבנתי - חברת ביטוח (ולא רק חברה ספציפית זו) לוקחת בחשבון שחלק מהמבוטחים שמגיעים למצב סיעודי לא יחזיקו מעמד הרבה זמן. אם חברה תצטרך לשלם לאדם סיעודי מהרגע שהוגדר כסיעודי, הרי שהפרמייה צריכה להיות הרבה יותר גבוהה, כדי שהחברה תוכל לשלם תגמול ביטוח ולא תיכנס להפסדים. מסכימה אתך שזו מציאות לא נעימה.. כל זה, עד לתשובתו של ד"ר פרישמן בריאות, חיפאית

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד