באיזו רשות שודרגתי לביטוח סיעודי?

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

08/07/2010 | 14:40 | מאת: ארז

לפני ימים אחדים קיבלתי הודעה כי הביטוח הסיעודי שלי ב"דקלה" שודרג. כתוצאה מכך הכיסוי הביטוח יגדל והפרמיה תתפח באופן משמעותי, יותר נכון תוכפל במהלך 3 השנים הקרובות !!! איך ייתכן שנכנסים כך לכיסי הפרטי מבלי שפנו אל וביקשו את הסכמתי? גרוע מזה, במכתב המלווה של מנכ"ל אלי דפס נאמר כי ב- 2011 ייתכנו שוב שינויים, בכיסוי ובפרמיות מאחר והם יוצאים למכרז חדש. מישהו יכול להסביר לי איך זה שמשנים כך את כללי הביטוח מבלי לקבל את הסכמת המבוטח?

08/07/2010 | 16:35 | מאת: חיפאית

לד"ר פרישמן, בהמשך לדברי 'ארז', הנה הפרטים: מתוך האתר של הכללית- http://www.clalit.co.il/HE-IL/Mushlam/social+security/ דגש על: "מה לגבי הלקוחות הקיימים היום הפוליסה הסיעודית ? הלקוחות הקיימים יעברו באופן אוטומטי לפוליסה החדשה והמשודרגת" והנה המכתב שנשלח למבוטחים: http://www.clalit.co.il/NR/rdonlyres/61EB4525-1CE2-4A1E-89C9-D1C7FD51F8A2/0/lettersiudinewpdf.pdf ד"ר פרישמן, אם תעיין בסכומים, תראה שבחלק מן הגילאים הפרמייה הוכפלה ויותר מכך בשנה הראשונה, ועוד יותר מזה בשנים הבאות. שמעתי (ואינני יודעת עד כמה זה מדוייק) שמי שביקש הסבר, נאמר לו, שהפוליסה בחברת דיקלה הינה פוליסה קבוצתית, ואי לכך זכותם לשנות ולשדרג, והם קיבלו את כל האישורים הדרושים לבצע זאת. לדעתי, יש כאן משהו לא תקין. מוכרת לי פוליסת ביטוח סיעודי במקום עבודה גדול מאוד, גם היא פוליסה קבוצתית שהחלה לפעול לפני יותר מ-10 שנים. לפני שנים אחדות הוצע לעובדים לשדרג את הביטוח הסיעודי בתוספת פרמייה כמובן. אבל אף אחד לא הכריח את העובדים לעשות זאת!! מי שרצה נשאר ברובד הראשון המקורי של הפוליסה, ומי שרצה שידרג את הביטוח, לרובד שני, נוסף. המושלם של הקופה פועל על פי תקנון ושם אכן הם יכולים לשנות לטובה או לרעה את התנאים וכן את גובה התשלום. אבל הביטוח הסיעודי שנעשה דרך הקופה הוא בחברת ביטוח ועל פי פוליסה. להבנתי אי אפשר לשנות תנאים בפוליסה בלי הסכמה של שני הצדדים. מה דעתך בעניין ? תודה

09/07/2010 | 09:22 | מאת: ארז

והפנו אותי לדקלה, לקבל הסברים מהם. אגב, נציגת כלליתמושלם ציינה גם שהשידרוג אושר ע"י משרד הבריאות ומשרד האוצר. אני מסופק בכך, אולי אישרו להם תכנית חדשה, ללקוחות חדשים, ולא שינוי תנאים למבוטחים קיימים, וודאי לא ללא הסכמתם. גם אם כן אני תוהה אם מהלך כזה יעמוד בפני החוק.

מדובר בביטוח קולקטיבי ואני מניח שמשרד האוצר אישר את המהלך

13/07/2010 | 23:13 | מאת: חיפאית

אני לא מתפלאת שמשרד האוצר אישר את המהלך וכל הסבר מיותר.. קח בחשבון שיש מבוטחים שבינתיים דאגו לעצמם לביטוח רחב ומקיף בהרבה אם דרך מקום עבודה או באופן פרטי , והשדרוג הזה מיותר להם. עו"ד פרישמן, גם אם מדובר בביטוח קולקטיבי, וגם אם לפי דעתך זכות הקופה לשדרג לכולם את הביטוח בלי להשאיר את האפשרות להישאר ברובד הראשון שלו, קופת החולים , לו היתה נוהגת כראוי, היתה מודיעה לפחות חודש מראש למבוטחים, כי היא עומדת לשדרג את פוליסת הביטוח הסיעודי, ובהתאם לכך מעלה את הפרמייה. זאת על מנת, שכל מבוטח יהיה לו את הזמן להחליט אם הוא ממשיך בביטוח הזה או לא. אבל אולי זה עניין משפטי..

18/07/2010 | 22:31 | מאת: תמי

אני שילמתי עד היום 4 ש"ח לחודש (נוסף למושלם) ועוד שנה אשלם פי 6 !!וסה"כ לתקופה של 7 שנים לפי הפרמיות הכתובות אשלם פי 10!! וזאת עוד ללא הצמדה שהסכומים מחויבים בהם.סה"כ 3288 במקום 340 ש"ח שהייתי משלמת לכל התקופה לפי המחירים הקודמים. שערוריה. דרוש מאבק ציבורי או לפחות לתת ברירה לצרכנים להשאר בתוכית הקודמת או להצטרף לחדשה

זה ממש לא בסדר אבל את הטענות יש להפנות לגורמי האוצר והבריאות שאישרו את המהלך

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד